”Love island”-vinnarnas plan: Bli sambor

Av: 

TT

Det dröjde över halva säsongen innan Jacob Olsson gjorde entré i TV4:s ”Love island” och bildade par med Victoria Eklund Gustafsson. Ändå var det deras romans som fångade tittarnas hjärtan.

Nu har det blivit dags för vinnarparet att byta Grekland mot Sverige och vardagen – med planer på att bli sambor senast vid årsskiftet.

”Love Island” sänds med en dags fördröjning och det har alltså knappt gått ett dygn sedan finalceremonin ägde rum på Korfu i Grekland. Deltagarna har checkat ut från villan och in på ett hotell i väntan på att återvända till Sverige.

Kamerorna har stängts av men vinnarparet är fortfarande i chock.

– Det är så svårt att smälta allt, jag klev in i villan utan att någonsin ha varit kär och har alltid varit singel. Och nu står jag här och är superkär, bara det är en stor vinst, och är dessutom vinnare av ”Love island”, säger Victoria Eklund Gustafsson till TT.

Kärleksförklaring

När tittarna hade röstat fram henne och Jacob Olsson till årets vinnare var det dags för nästa nervkittlande moment. De fick varsitt kuvert i handen – det ena var tomt och det andra med vinstsumman på 500 000 kronor i.

Hon drog vinstlotten, men tvekade aldrig om att dela pengarna med sin nya pojkvän.

– Jag tror att han var rätt lugn, men det är klart att det var kul att få visa min kärlek genom att dela pengarna med honom och för första gången säga ”jag älskar dig”, säger Eklund Gustafsson.

Även Jacob Olsson försöker nu smälta vinsten. Han berättar att allt fokus har legat på relationen och att det var först för några dagar sedan som han började fundera på den stundande finalceremonin.

Flyttar ihop

När han steg in i spelet hade han följt programmet på tv och hade siktet inställt på Sandra Gonzales. Men när han fick träffa deltagarna på riktigt valde hjärtat en annan väg.

– Redan i första konversationen med Victoria kände jag att det var någonting där. Jag kände det i hela kroppen, säger han.

Nu ser han fram emot att komma hem till Stockholm, bort från tv-kameror och från att ha folk omkring sig dygnet runt. Hemma väntar tre månader av distansförhållande mellan Stockholm och Alingsås, sedan planerar vinnarparet att flytta ihop hemma hos honom.

– Vi började med smekmånaden och nu åker vi hem till verkligheten. Vi har lärt känna varandra i turbofart och det är klart att det kan vara lite skrämmande att komma hem och se hur han verkligen funkar i vardagssammanhang. Men samtidigt är jag så jäkla trygg med hur han är och jag längtar efter att få spendera min vardag med honom, säger Eklund Gustafsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN