Stöldåtalet mot Gunilla Persson läggs ned

avJakob Meijer, Magnus Sundholm

Gunilla Persson åtalades misstänkt för att stulit ett par lyxsolglasögon från en Chanel-butik i Florida.

Nu läggs åtalet ned.

– Jag är överlycklig, säger Gunilla Persson till Nöjesbladet.

Det var i slutet av maj som Gunilla Persson greps av polis i Palm Beach i Florida. Enligt polisrapporten ska hon ha gått in i en lyxbutik där hon provat ett par solglasögon, värda drygt 4 700 kronor. När hon senare lämnade affären ska hon fortfarande haft glasögonen på huvudet.

Bilder och en övervakningsfilm på den påstådda stölden har använts som bevis mot Persson. Men tv-profilen och hennes advokater har hela tiden nekat till brott.

Och när rätten sagt sitt väljer de att gå på försvarets linje. Enligt dokument som Nöjesbladet tagit del av läggs åtalet ned.

– Jag är överlycklig. Det har varit en väldigt jobbig tid, säger Gunilla Persson till Nöjesbladet.

Uppgörelse med rätten

Gunilla Persson, som riskerade böter eller fängelse i upp till ett år, slipper straff men måste stå för rättens kostnader på drygt 900 kronor.

Enligt Expressen ska Persson och hennes advokat fått igenom en överenskommelse om åtalsunderlåtelse med domaren Leonard Hanser.

– De har gjort upp. Om hon håller sig ren, inte hamnar i trubbel, kommer det här att strykas från hennes register. Tekniskt sett lägger de ner fallet, men de gör det i utbyte mot att hon går med på en uppgörelse, säger Elliot Kleinberg, journalist på Palm Beach Post, till tidningen.

Förhandlingarna har annars dragit ut på tiden. Vid flera tillfällen har målet varit uppe i rätten, där Persson lyst med sin frånvaro. Så var även fallet under fredagen.

Hollywoodfruns advokat Philip T. Ridolfo Jr närvarade vid förhandlingarna i Florida i mitten av juli, som var över på en minut. Han meddelade då att de avstod rätten till en snabb rättsprocess, vilket innebar att de fick längre tid på sig att förbereda sitt försvar.

1 av 2 | Foto: Magnus Sundholm
Gunilla Persson
ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

Brott