Prince

Princes arvingar ska gentestas

Av: 

Susanna Odraks

NÖJE

Nästan 30 påstådda arvingar utesluts

Sex av Princes familjemedlemmar ska gentestas – och nästan 30 personer som påstått sig ha rätt till världsstjärnans enorma förmögenhet utesluts nu. En av de påstådda arvingarnas advokater kallar beslutet för ”en parodi”.

När artisten Prince dog av en överdos den 21 april lämnade han varken efter sig några barn eller något testamente. En domstol i delstaten Minnesota fick därför uppdraget att fastställa arvingarna till hans förmögenhet, som omfattar minst 300 miljoner dollar, skriver The Guardian.

Domstolen utesluter nu nästan 30 potentiella arvingar, som därmed går miste om arvet. Dessutom ska sex påstådda familjemedlemmar gentestas. Det handlar om Princes syster Tyka Nelson samt tre halvsyskon: Sharon Nelson, Norrine Nelson och John Nelson. Även Brianna Nelson, som hävdar att hon är Princes brorsdotter, och Victoria Nelson som påstås vara Princes syskons barnbarn.

”Ingen tvist om syskonen”

Det är oklart varför domaren Kevin Eide inte har beställt test för Omar Baker eller Alfred Jackson, två män som stod listade som halvbröder hos domstolen.

Domaren skriver att domstolen ”inte är medvetna om att det skulle finnas några invändningar eller någon tvist” om att alla sex syskon eller halvsyskon är legitima arvingar.

Domstolens beslut begränsar möjligheten för Princes påstådda arvingar att få del av den förmögenhet han lämnade efter sig. Ett DNA-test har redan uteslutit en fånge i ett fängelse i Colorado som påstod sig vara Princes son.

Överväger att överklaga

Fem personer som hävdade att Prince var deras biolologiska far utesluts från gentestet. Bland annat hävdade en adopterad kvinna att Prince var hennes far baserat på ”beskrivningen av hennes biologiska föräldrars livsstil, hennes fascination för den avlidna och fysiska likheter”.

Även ett antal personer som hävdat att Princes far var någon annan än den John L Nelson som domstolen hade i sina register nekas gentest.

En av dessa potentiella arvingar är Venita Jackson Leverette, var advokat James Selmer kallar beslutet ”en parodi” och överväger att överklaga. Advokaten är missnöjd med att hans klient nekade DNA-test, medan en man som avtjänar åtta år i fängelse testades.

– Det vore naturligtvis bättre att låta människor som har en rimlig koppling till honom att ha ett blodtest, säger han till The Guardian.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Nordic Nest – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

LÄS VIDARE

Netflix ”Making a murderer” har en ny misstänkt för mordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Prince