Books krav på SVT: ”Ska hålla sitt ord”

NÖJE

Siktar in sig på revansch i Melodifestivalen

1 av 5 | Foto: Anna Book.

I höst medverkar Anna Book, 45, i ”Stjärnhoppningen” i SVT.

Nu siktar hon också in sig på revansch i Melodifestivalen – och räknar med starkt stöd.

– Det är inte bara jag som ska hålla mitt ord. Det ska alla andra göra också. Det kommer jag att vara noga med, säger hon.

I februari diskades Anna Books låt ”Himmel för två” i SVT:s Melodifestivalen. Hon var otröstlig efter diskningen, men framförde ändå låten utom tävlan och blev hyllad på kuppen.

För Nöjesbladet berättar Book att hon ska sitta med nya samarbetspartners under nästa vecka för att lyssna på passande låtar till Melodifestivalen.

– Det kanske är dags nu att börja jobba mot Melodifestivalen, och dags att ta revansch. Jag blev ju så snopet diskad, säger hon.

]

Ser fram emot samarbete

Den flerfaldigt vinnande låtskrivaren Fredrik Kempe lovade efter diskningen att skriva en låt åt Book.

– Jag ser fram emot att han och jag ska höras snart och lyssna på låtar för att se om vi kan få till något tillsammans. Det vore väldigt roligt, fortsätter hon.

Book förklarar att mycket tyder på att SVT och gänget bakom Melodifestivalen är sugna på att ge henne en ny chans.

– Jag vet också att de inte kommer att låta mig vara med hur som helst. Det ska till en bra låt och en bra tanke för att få till ett bra nummer. Det ska vara en ingrediens i grytan. Det känns dock som att de är väldigt positiva till att gottgöra det tråkiga som hände, även om det yttersta ansvaret inte låg på dem. Men det känns som att jag har bra stöd, och det är inte bara jag som ska hålla mitt ord. Det ska alla andra göra också. Det kommer jag att vara noga med, säger hon.

”Överkommer rädslan”

I höst är hon aktuell ”Stjärnhoppningen” i SVT, där kända personer lär sig att rida häst.

– Det är jättekul att det är en barn- och ungdomsproduktion så att jag kan visa att det aldrig är för sent att lära sig saker. Jag höll på med hästar jättemycket när jag var liten. Jag hade en egen liten ponny. Men min erfarenhet när det gäller hoppning och större hästar är obefintlig. Jag var också med om en allvarlig ridolycka när jag var 19 år, säger hon. Det gäller för mig att överkomma rädslan för jag har inte vågat rida på 25 år, säger hon.

Book har gått ner omkring 60 kilo, från 128 till 70 kilo. Vilket bidrar till att hon vågar rida.

– Jag har gått ner all denna vikt, så jag vågade sätta mig upp. Det gick bra och jag var till och med den första att våga galoppera. Det är en stor utmaning, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM