Mejla

Sylvia Balac

Kött mot ”fejkon” – spännande beef i ”Bonde söker fru”

NÖJE

SYLVIA BALAC om korvätare – hetare på köttmarknaden

Köttätare är hetare än vegetarianer på köttmarknaden.

Kommer det att fälla ett avgörande i ”Bonde söker fru”?

Bonden Pers beundrarinna Anneli hoppas det, i alla fall. Senaste avsnittet inleddes med att Per förkunnar att han köpt specialmat till Carola, nånting med fusk-bacon. ”Fejkon?” svarar Carola och får rungande skratt till svar. Oj så tokigt med vegetarianism, särskilt i ett så mainstream program som ”Bonde söker fru”.

I nästa klipp gottar sig konkurrenten Anneli åt Carolas ”skavank”.

”Carola är favoriten lite, men det ligger henne i fatet att hon inte äter kött, det tycker han inte om redigt, att köpa specialmat – och jag älskar ju kött.”

Dietval som ett vapen på kärlekens marknad? Ja, enligt diverse undersökningar genomförda av dejtingsajter kan Anneli ha helt rätt. Omkring 30 procent av köttätare uppger att de inte vill dejta en vegetarian eller vegan.

Motsvarande fråga till vegetarianer visar att bara 10 procent skulle dissa en köttätare. Min analys av det senare är att vi vegetarianer är pragmatiska. Då den största delen av mänskligheten fortfarande glatt mumsar på döda djur skulle vårt dejtingutbud krympas betänkligt.

En köttätare, däremot, kan unna sig lyxen att välja bort någon baserat på vad de äter. Anledningarna till det varierar, enligt undersökningarna. Vissa tycker helt enkelt att det skulle vara tråkigt att inte dela mat tillsammans, likt Lady och Lufsen. Andra är oroliga att de skulle känna sig dömda av sin partner och känna dåligt samvete för att de äter kött.

Det ska bli spännande att följa beefen (förlåt ...) mellan Anneli och Carola i ”Bonde söker fru”. Kommer Pers kärleksresa sluta med en burgare med extra allt, eller blir det spagetti med fejkon i solnedgången?

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Av: 

Sylvia Balac

Publisert:

LÄS VIDARE

Friarna i ”Bonde söker fru” – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru 2016

Bonde söker fru

Sylvia Balac