Robert Gustafsson får huvudrollen i Filip och Fredriks film

NÖJE

Duon skriver manus och regisserar

Foto: MAGNUS SANDBERG
Fredrik WIkingsson och Filip Hammar.

Nu är det klart.

Filip och Fredrik gör sin första spelfilm ihop.

”Tårtgeneralen får 8 miljoner i stöd”, meddelar Svenska Filminstitutet i dag.

Huvudrollen spelas av Robert Gustafsson, 51.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om att komikerduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har planerat att göra en filmatisering av sin bok "Tårtgeneralen" som släpptes år 2009.

Nu blir planerna verklighet. Filmen får 8 miljoner i stöd, meddelar Svenska Filminstitutet i dag.

Filip och Fredrik ska själva skriva manus och regissera filmen som är en komedi och utspelar sig i Köping.

”En varm hyllning”

– Vi har alltid intresserat oss för excentriker i samhällets periferi. De trummar på i det tysta och plötsligt händer någonting. Eller så händer inget alls. ”Tårtgeneralen” är en varm, kanske bedårande hyllning till människor som gör saker, säger duon i ett pressmeddelande.

Huvudperson är entreprenören Hasse P som ska sätta staden Köping på världskartan genom att bygga världens största smörgåstårta.

Robert Gustafsson spelar Hasse P

Rollen spelas av komikerna och skådespelaren  Robert Gustafsson, som de senaste åren prisats för sina insatser i långfilmer som ”En underbar jävla jul” och ”Hundaåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Förra året gjorde Filip och Fredrik stor succé med sin dokumentär "Trevligt folk”, där de följer ett somaliskt bandylag som ska tävla i VM, men aldrig har stått på ett par skridskor tidigare. Tårtgeneralen blir deras första spelfilm ihop. Den har premiär 2017.

ARTIKELN HANDLAR OM