Carola: ”Så mycket bättre blev en nystart”

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Folkkära artisten om nya turnén och kärleken till Jimmy, 44

1 av 5 | Foto: CAROLINA BYRMO
Carola.

Livet leker för­ ­Carola Häggkvist, 48.

Hennes Sverigeturné är ­nästan helt slutsåld - och med sig på scen har hon nya kärleken Jimmy Källqvist.

- Det känns fantastiskt, säger hon.

Helsingborg Arena var fylld till ­sista plats i går när Carola Häggkvist drog i gång turnén som ska ta henne runt hela Sverige.

Och konserten blev en succé.

- Jag fick en så otrolig respons. Det var så mycket kärlek, säger Carola när Nöjes­bladet når henne direkt efter spelningen.

- Under sista låten tog jag av mig ­skorna och sprang ut i publikhavet. Det är härligt att se folk i ögonen. Det känns som att svenska folket kommer att få se vem ­Carola är under den här turnén.

Går på penicillin

Men inför konserten var Carola nervös. Hon känner fortfarande av en knäskada som hon fick under inspelningen av TV4:s ”Så mycket bättre”. Dessutom har hon ont i halsen och äter penicillin.

- Det är vanliga dagisbakterier, som det brukar vara i januari. Men både rösten och knät höll. Låtarna sitter i rygg­märgen.

Känns det här som en comeback för dig?

- ”Så mycket bättre” har definitivt inneburit en nystart. Men jag har hållit i gång hela tiden. Fast jag har varit ­mycket i Norge och väntat på att släppa dyna­miten i Sverige. Nu kändes det som rätt tid att göra det.

”Vi har separata rum”

Med sig på turnén har Carola sin nya ­kärlek, 44-årige basisten Jimmy Källqvist.

- Det är häftigt med kärleken. Det ­funkar väldigt bra. Jag är väldigt ­inspirerad och förundrad och ödmjuk över livet. Det känns bättre än jag ­trodde. Det är härligt och ­häftigt, säger hon.

Carola har tidigare berättat att hon ­numera börjar arbetsdagarna med att pussas. Men hon låter inte känslorna ­styra helt och ­hållet.

- Någon frågade om vi delar på ­bröllopssviten. Men vi har separata rum. Jag är en tuff chef, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN