Petra Marklunds babylycka – visar upp gravidmagen i ”Allsång på Skansen”

avMathilde Albinsson

Petra Marklund gästade Sanna, hyllade Lill-Babs och sjöng med sin programledarkollegor.

Och så avslöjade hon att hon väntar sitt andra barn.

– Det känns skithärligt, säger hon.

Överraskningarna duggade tätt i sommarens andra allsångsprogram.

Lill-Babs hyllades. Och så fick publiken en rejäl chock när samtliga programledare från Lasse Berghagens tid klev in på scenen – en efter en.

Dessutom avslöjade Petra Marklund att hon är gravid.

– Det är nog bäst jag sätter mig ner, säger hon i programmet och gör en gest över sin mage.

Hon har hållit graviditeten hemlig länge. Men snart är det dags och babybulan blir allt svårare att dölja.

– Ja, jag har lite för mig i sommar. Det blev väl uppenbart på scenen, säger hon och pekar mot magen när Nöjesbladet möter henne efter programmet.

– Jag ska ha en liten bebis. Den kommer väldigt snart. Så det ska jag göra, och så ska jag hålla på att jobba och skriva. Det är fullt ös.

När är det beräknat?

– Den ska komma om ett tag. Man vet aldrig hur det går, så jag vågar inte säga något.

2016 välkomnade Petra Marklund och sambon Niklas Bergwall sitt första barn till världen. Paret, som varit tillsammans sedan 2011 och är förlovade sedan några år tillbaka, har också arbetat tillsammans. Niklas producerade till exempel låtar till Petras album ”Love CPR”, när hon fortfarande gick under artistnamnet ”September”.

– Det är jätteroligt! Det känns skithärligt, säger Petra Marklund med ett stort leende.

Petra Marklund programledde ”Allsång på Skansen” 2014 och 2015. I kväll stod hon för första gången på Sollidenscenen igen.

Att gästa sin gamla arbetsplats var speciellt.

– Den här platsen är ju en av världens vackraste platser. Först blir man knockad av det och sen blir man knockad av publiken. Och herregud, vad mycket Sanna jobbar! Det är fantastiskt.

1 av 3 | Foto: Stefan Jerrev ng
Petra Marklund i ”Allsång på Skansen”.

Hon valde att lägga ifrån sig allsångsmicken för att fortsätta satsa på musiken, sitt eget artisteri och att skriva låtar.

– Jag har jobbat ganska mycket i studion. Plötsligt kom värsta grammisen från ingenstans, säger hon och syftar på Zara Larssons ”Only you”, som Petra Marklund bland andra har skrivit och som vann en grammis tidigare i år.

– Jag vart jättechockad, faktiskt. Zara är ju grym, men att det blev just vår låt. Jag har skrivit en del, det kommer nog blir mer åt andra artister, men framförallt skriver jag på eget projekt som jag gjort i ett år.

Vad kan du säga om projektet?

– Att det varit en resa. Det är ett väldigt speciellt projekt. Många kommer nog bli överraskade. Jag fick en aha-upplevelse, något jag var tvungen att uppfylla. Jag kan inte berätta vad det är, men det kommer någon gång under nästa år. Det känns jättespännande!

ARTIKELN HANDLAR OM