Widell tillfrågad att vara med i ”Biggest loser”: En kränkning

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Hannah Widell fick frågan om att vara med i ”Biggest loser VIP”.

Nu rasar hon mot TV4.

– Jag tycker kanalen kan ringa och be om ursäkt, säger hon i ”Fredagspodden”.

Förra året kunde tittarna följa Anna Book, Runar Sögaard och andra kändisar i ”Biggest loser VIP” där de kämpade för att gå ner i vikt.

Nu verkar kanalen leta deltagare till en ny säsong. Och ett av namnen de haft i tankarna är Hannah Widell. Enligt podcastprofilen och entreprenören ska hon nämligen redan ha blivit tillfrågad, berättar Widell i ”Fredagspodden”.

Tog illa upp

Hannah Widell startade vid årsskiftet ett Instagramkonto med fokus på hälsa. I podden berättar Widell att hon nyligen blev uppringd av produktionsbolaget bakom programmet, med anledning av det konto hon startat. Widell ska då ha fått frågan om hon ville vara med i ”Biggest loser VIP”.

– Jag tänkte tusen tankar. Det första jag säger är: ”Oj, vilket missförstånd för att det här kontot är allt annat än vad ’Biggest loser VIP’ är”, berättar Hanna Widell.

– Det här handlar om precis tvärtom, att alla kroppar är bra, och här pratar vi om det som är ångestladdat med allt.

”Jag hoppas du inte tog illa upp?”, ska personen på produktionsbolaget ha sagt.

– Jo, jag gjorde faktiskt det, säger Hannah Widell, som påpekar att hon redan gått ner 25 kilo.

Bad om ursäkt

Efter samtalet fick hon ett sms från personen som bad om ursäkt.

Hannah Widell uppskattar ursäkten och säger att hon har förståelse för att personen bara gjorde sitt jobb. Däremot ifrågasätter hon TV4, som ska ha uppmanat produktionsbolaget att ställa frågan. Hon tycker att kanalen kan ringa och be om ursäkt.

– Det här är en jävla kränkning, säger hon och fortsätter:

– Folk får vara med om de vill och om de tycker det finns ett syfte. Jag har inget emot det. Men att inte göra sin research, det kan jag bli irriterad på.

TV4: Självklart tråkigt

Från TV4:s håll beklagar man det som inträffat.

”Det är självklart tråkigt om produktionsbolagets fråga fått Hannah att ta illa vid sig. Den information vi fått från produktionsbolaget är att man noterat att Hannah precis startat ett nytt instagramkonto med fokus på hälsa och inre välbefinnande och det är ju exakt det som ”Biggest loser VIP” handlar om”, skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för ”Biggest loser VIP” i ett mejl till Nöjesbladet.

”Så jag är övertygad om att den som kontaktade Hannah hade goda avsikter och inte var fullt insatt i den viktresa Hannah gjort det senaste halvåret - minus 25 kg på egen hand är otroligt imponerande!”

Publicerad:

LÄS VIDARE