Justin Theroux om kärleken till Jennifer Aniston: ’Är värd det’

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nöjesbladet möter stjärnan från ”The leftovers”

1 av 7 | Foto: AP
Jennifer Aniston och Justin Theroux.

HOLLYWOOD. Justin Theroux är tillbaka i en ny säsong av ”The leftovers”.

Samtidigt jobbar han med uppföljaren till Ben Stillers kassasuccé ”Zoolander”.

Men just nu snackas det nästan enbart om hans ”hemliga” äktenskap med Jennifer Aniston.

Nöjesbladets Magnus Sundholm möter Justin Theroux.
Nöjesbladets Magnus Sundholm möter Justin Theroux.

Theroux är något av en gåta.

Eller - han är liksom känd utan att vara känd.

Det blir lätt så när man gifter sig med en av världens mest berömda kvinnor.

Kanske är det därför det känns lite nervöst när han i svart kostym, vit skjorta och svart smla slips kommer till intervjun på lyxiga Four Seasons Hotel i Beverly Hills.

Vi vet ju inte riktigt hur han ska reagera – särskilt inte på frågor om honom och Aniston.

Farhågorna visar sig snabbt överdrivna.

Smekmånad på Bora Bora

Theroux, 44, är vänlig och tillmötesgående och verkar nästan road över uppståndelsen. Det vilar i varje fall ett leende på hans läppar som inte försvinner på hela pratstunden.

Kanske har det att göra med att han fortfarande är nykär och ganska nyligen kom hem från en tvåveckors smekmånad i tropiska paradiset Bora Bora.

– Jag hade så kul med min fru och ville inte tillbaka. Särskilt inte till ”Leftovers” där jag hade massor av tunga scener.

– Finns det förresten någon som vill lämna Bora Bora för Austin mitt i sommaren? Jag älskar Texas, men det är hetare än helvetet.

Den traditionella bilden av en smekmånad är att de nygifta reser i väg på egen hand. Han och Aniston gjorde en gruppgrej av det.

– Vi avgudar våra vänner och är inte 22 längre. Vi ville inte vara tvungna att sitta vid ett bord och undra vad vi hade gjort.

– Vi ville dela vår erfarenhet med våra vänner och deras barn. Vi kunde inte ha haft det bättre. Det blev en fortsättning på firandet, men i en mer avspänd miljö.

Överraskade vännerna

I en efterföljande intervju i USA klagade han över hemlighetsmakeriet.

Nu vill han nyansera den bilden.

– Jag borde berätta att allt var roligt. Inget var inte roligt. Men de flesta kan prata med sina vänner och diskutera hur de vill ha bröllopet och hur det ska se ut. Det är det roliga med bröllop.

Det kunde inte paret. För att inte förvandla tillställningen till en mediecirkus bjöd de in till vanlig fest. Ingen visste något om den stundande ceremonin.

–  Vad det än gäller vill man han sina speciella stunder i livet så speciella som möjligt. Det var faktiskt inte svårt att hålla det hemligt. Det var mycket logistik och planerande inblandat. Men det var spännande att göra det och veta att vissa personer kom till vad de trodde var ett party.

– Den bästa delen var ändå att kunna stå mitt emot någon och säga saker som betyder mycket och att alla kompisar var där. Det är något mycket vackert över den ritualen.

Varken skilsmässa eller tvillingar

Han ler.

– Eller som min mamma sa, ”Det finns två stunder i livet när folk säger fina saker om en, och vid en av dem är man död” (skratt). Hon sa att vi skulle njuta av alltihop och det gjorde jag enormt mycket.

Nyheten om vigseln hann knappt bli känd förrän ryktesspridningen var igång. Från ett håll kom rapporter om att de ska skiljas. Från ett annat att de väntar tvillingar.

Theroux skrattar gott.

– Jag kan meddela att båda rapporterna är falska.

Till skillnad från Aniston som tidigare var gift med Brad Pitt är äktenskapet Therouxs första.

Han har knappt vant sig vid att säga ”min fru” än.

– Det känns mycket rörande. Jag kan inte minnas när jag sa det första gången. Men det är fantastiskt. Det är också mer bekvämt att än att säga fästmö. Det är gulligt i sex månader. Sen känns det bara, ”Vi måste göra det nu”.

Mycket på jobbet

På frågan hur det känns att vara gift och om det har förändrat bilden av hur han ser på sig själv, funderar han.

– Det känns som om jag är värd det. Jag ser fram emot att få vara bra för henne.

– Det är svårt att förklara. Det känns bra, naturligt, rätt tidpunkt och perfekt. Det känns helt enkelt färdigt på något sätt.

Hans definition på en bra make finner han lättare att sätta ord på.

– Man ska vara ärlig och prata igenom saker när något pågår.

Just nu lär han inte ha mycket tid till övers för annat än jobb.

Han veckopendlar från Los Angeles till tv-inspelningen i Texas. Han håller också på med efterarbetet till ”Zoolander 2”, som han har regisserat och som han skrev ihop med huvudrollsinnehavaren Ben Stiller.

Inspelningsarbetet med bland andra Owen Wilson gjordes i våras i Rom

– Det var speciellt att spela in där. Vi hade filmat i New York och med uppföljaren ville vi göra världen större. Rom och stadens historia passade så bra.

– Det var otroligt att anlända till inspelningen vid Tibern i solnedgången och göra alla vackra tagningar med de där två babblande idioterna (skratt).

– Som författare är de stunderna de mest tillfredsställande – de när allt kommer till liv.

Skräckslagen som polis

I dagarna har den andra säsongen av ”Lost”-skaparen Damon Lindelofs ”The leftovers” rullats ut. Handlingen utspelas tre år efter att 140 miljoner människor försvunnit spårlöst.

– Om första säsongen handlade om sorg och förlust börjar den andra med hopp och ett uppbrott på väg mot en ny plats.

Första säsongen byggde på Tom Perrottas bok. Andra säsongen är fritt skapad av Lindelof.

– Han tacklar tro och trossystem hårdare den här säsongen, utforskar vad som får folk att tro och varför vi söker oss till sekter.

Therouxs rollfigur är polis.

– Jag gillar det eftersom det är en person som har makt och får göra vissa saker som ingen av oss gör. Men egentligen är han stans mest misslyckade polis. Han kan inte kontrollera de andra krafterna som drabbar honom.

På frågan om han själv skulle vara en bra polis skrattar han.

– Absolut inte. Jag skulle vara skräckslagen hela tiden och bara dra tjänstevapnet.

Publicerad: