Brunnberg storsatsar med Nicholson-succé

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Köpt rättigheterna till ”Livet från den ljusa sidan”

1 av 2

Nu är det Vanheden som har en plan.

Ulf Brunnberg har köpt rättigheterna till "Livet från den ljusa sidan" – men han ska inte spela Nicholson-rollen.

– Jag har gjort mitt, säger Brunnberg till Nöjesbladet.

Ni kommer ihåg den där filmen med Jack Nicholson och hunden. "Livet från den ljusa sidan" blev både en kritiker- och publikframgång när den kom 1997.

Nu har skådespelaren Ulf Brunnberg, 67, köpt rättigheterna till filmsuccén som är tänkt att översättas och anpassas för teaterscenen i Skandinavien. Det kan Nöjesbladet avslöja.

– Jag är en av initiativtagarna. Det fanns en tanke om att jag skulle göra rollen, men just nu är jag inte särskilt motiverad av att ställa mig på scen. Jag har gjort mitt. Jag har jobbat så fruktansvärt hårt i alla år och samlar man i ladorna ska man ha glädje av det någon gång, säger Ulf Brunnberg till Nöjesbladet.

Manus ute för läsning

Brunnberg har satsat egna pengar för att säkra rättigheterna. Han beskriver ett komplicerat arbete där agenter, advokater och den ursprungliga manusförfattaren varit inblandade.

– Om det här projektet landar rätt blir det världspremiär för "Livet från den ljusa sidan" på scen, då den inte är gjorts någon annanstans. Manuset är för närvarande ute för läsning i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Det återstår att se vem som gör huvudrollen, säger han.

Anders Albin har översatt och adapterat filmmanuset som skrevs av Mark Andrus och James L. Brooks. Den svenska titeln är "Värsta grannen".

"Livet från den ljusa sidan" (originaltitel ”As good as it gets”) regisserades av James L. Brooks och utöver Nicholson gjorde Greg Kinnear och Helen Hunt stora roller. Både Nicholson och Hunt vann Oscars för sina prestationer.

Publicerad: