Kjell Bergqvists känga mot Stefan Löfven

avNatalie Demirian, Sebastian Hagberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 10

Kjell Bergqvist gick till hårt angrepp mot Stefan Löfven under ”Hela Sverige skramlar”.

Under en intervju kritiserade skådespelaren regeringens agerande mot flyktingarna som kommit till Sverige.

–  De har inte spenderat en jävla krona. De kunde lika gärna gå ner till Centralstationen och pissa på de här flyktingarna, sa han i direktsändningen.

Under en intervju med Kattis Ahlström under insamlingskonserten ”Hela Sverige skramlar” pratade Kjell Bergqvist om sitt engagemang i flyktingfrågan.

Bland annat berättade skådespelaren att han och hans dotter träffat flyktingar i flera svenska städer och att flyktingarna lever under kritiska förhållanden när de kommer hit till sina tillfälliga boenden. Bland annat säger han att flera hundra personer får dela på en toalett och en dusch. Han säger också att det är volontärer som drar det tunga lasset, fast det borde vara politikerna.

Regeringen avfärdar kritiken

Därefter bröt han in precis när en annan intervju med en annan person skulle börja och sa:

– De som borde ta ansvar här hemma, Löfven och några andra, gör ingenting. De har inte spenderat en jävla krona. De kunde lika gärna gå ner till Centralstationen och pissa på de här flyktingarna, för det är ungefär ..., hann han säga innan han blev avbruten.

Stefan Löfven håller, via sin presssekreterare, inte med om Kjell Bergqvists kritik.

– Det är ett mycket märkligt resonemang. Det faller på sin egen orimlighet. Sverige är ett av de länder som tar emot flest flyktingar per capita. Migrationsverket arbetar dag och natt med att ta emot alla asylsökande på ett professionellt och rättssäkert sätt. Polisen har hanterat en svår situation på ett lugnt och värdigt sätt. Regeringen har precis aviserat en rad åtgärder för att säkerställa att de som får asyl får tak över huvudet och att barn får gå i skolan. Regeringen ger också extra stöd till det fantastiska arbete som de ideella organisationerna genomför, säger Dan Lundqvist Dahlin, Stefan Löfvens presssekreterare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM