Eric Gadds rädsla inför ”Så mycket bättre”: Inget jag kan styra över

”Orolig över att man ska klampa någon på tårna”

Linnea Henriksson, Charlotte Perrelli och Eric Gadd är klara för ”Så mycket bättre”.

Och det finns en låt från 1987 som Gadd inte vill att någon ska tolka.

– Den får folk gärna låta bli. Men det är inget jag kan styra över, säger han.

På torsdagen släpptes tre nya artister för årets ”Så mycket bättre”.

Eric Gadd, 52, och Linnea Henriksson, 31, presenterades under ett marknadsföringsevent ombord på en SL-buss i Stockholm. De spelade bland annat musiksåpans Ted Gärdestad-pennade signaturmelodi ”Så mycket bättre” ihop inför glatt överraskade pendlare.

Senare bekräftade även TV4 Nöjesbladets uppgift om att Charlotte Perrelli, 43, är klar för programmet.

För deltagarna är det en förlösande känsla att det äntligen är officiellt.

– Det har varit jättesvårt att hålla tyst. Jag har fått bita igen flera gånger när jag varit nära att säga det, säger Eric Gadd.

”Man blir ju orolig”

Inspelningen börjar i sommar, men förberedelserna har redan satt igång.

Både Linnea Henriksson och Eric Gadd säger att de börjat välja vilka låtar som de ska tolka.

– Det här ska bli hur kul som helst. Överlag är det ett fantastiskt fint program och jag kommer från att ha tolkat mycket musik. Det är en jävla diamanttillvaro utan sömn, tror jag, säger Linnea Henriksson.

För Eric Gadds del finns det dock en farhåga om att någon i sällskapet ska välja en viss låt i hans breda repertoar.

– Det är väl om någon rotar fram min första platta, där finns en låt som heter ”Hello Eric”. Den får folk gärna låta bli. Men det är inget som jag kan styra över, säger han.

Men att välja låt är bara en del av processen. Det finns även en viss rädsla över att tolkningen inte ska falla upphovsmakaren i smaken.

– Man kommer att försöka frigöra sig på ett sätt men samtidigt blir man ju orolig över att man ska klampa någon på tårna och förändra för mycket, säger Eric Gadd.

”Vinet ska vara jävligt dyrt”

Sedan tidigare är Christer Sjögrens och rapparen Stor klara för programmet. Åtminstone två till artister väntas släppas framöver.

Både Gadd och Henriksson ser mycket fram emot sommaren och för Linnea Henrikssons del var det inte ett svårt beslut att tacka ja.

– Jag visste att Eric var klar så det var bara att skrika ja direkt och säga till dem att skicka över papperna så att man inte skulle missa möjligheten.

Ställde ni några krav för er medverkan?

– Jag har bara lagt in att vinet ska vara jävligt dyrt, skämtar Eric Gadd.

– Fan, jag skulle också ha tänkt på det. Som sagt, jag var väldigt snabb med att bara skrika ja. Så jag failade nog alla möjligheter i sådant fall. Jag tror att det här bara blir riktigt roligt, svarar Linnea Henriksson.

Publisert:

LÄS VIDARE