Drogerna kan ha tagit Jacksons liv

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Här är spekulationerna kring superstjärnans mystiska död

Hela världen vill veta.

Varför dog Michael Jackson?

Stjärnans familj är övertygade: Överdos.

Plötsligt stannade Michael Jacksons hjärta i hemmet i Los Angeles. Läkarna vid UCLA Medical Center kunde inte rädda stjärnan och klockan 14.26 lokal tid dödförklarades superstjärnan.

Nu ställer sig en hel värld frågan: Varför dog Michael Jackson?

Tung medicinering

Stjärnans hälsotillstånd är det som står i fokus när spekulationerna kring dödsorsaken rasar. Medan vissa hävdar att det inte var något fysiskt fel på sångaren så yrkar andra på att Michael Jackson en längre tid kämpat mot allehanda krämpor – och medicinerat tungt mot dem.

– Jag har varit väldigt kritisk till användandet av smärtstillande mediciner, säger Brian Oxman, familjens advokat, till The Sun.

Sångaren ska enligt The Sun ha dött av en injektion av det kraftigt smärtstillande medlet Demerol efter repetitioner inför den kommande turnén i London. Medicinen är något som sångaren ska ha fått en daglig injektion av från sin läkare. Nu uppger medlemmar av Michael Jacksons familj till nöjessajten tmz.com att sångaren fått i sig en för hög dos av medicinen.

Enligt Us magazine ska Michael Jackson även ha varit beroende av de ångestdämpande medlen Xanax och Zoloft. De medlen i hög dos flera veckor innan händelsen tillsammans med Demerolen kan ha varit det som orsakade hjärtstilleståndet.

Pressades inför turnén

Och varför det inträffade just nu tror Jackson-familjen advokat beror på den ökande stressen inför comeback-turnén på 50 konserter som sångaren skulle hålla i London. Att kretsen kring superstjärnan ska ha pressat Michael Jackson för hårt inför sitt återinträde i rampljuset.

– Det här är något jag var rädd för och som jag varnade för. Det här är ett resultat av missbruk av medicin. Om det inte finns någon annan orsak som jag inte vet om. Hans familj har försökt länge att ta hans om Michael Jackson. Folket runt omkring honom har hindrat det, säger Brian Oxman.

Beroendet av smärtstillande medicin ska ha uppstått för flera år sedan när Michael Jackson brännskadades under inspelningen av en Pepsireklam och sedan ramlat från en stege och skadat ryggen och brutit benet, uppger nyhetsbyrån AP.

Dementerade dåliga hälsorykten

Rapporter om Michael Jacksons hälsotillstånd väcktes på nytt för några månader sedan när rapporter kom om att stjärnan fått hudcancer. Men människorna kring stjärnan har hela tiden envist hävdat att det inte är något fel på Michael Jackson.

– Han är så frisk som han kan vara, sa hans publicist då.

Samma svar om stjärnans hälsotillstånd fick CNN under torsdagen.

Strax före klockan 14.26 lokal tid.

Publicerad: