Mode

Nytt medel förlänger dina ögonfransar

Av: 

Nina Johansson

NÖJE

Men räkna
med kli i ögonen

Gabrielle Union gillar ett par fylliga fransar, här är det nog dock lösfransarna som gör jobbet.
Gabrielle Union gillar ett par fylliga fransar, här är det nog dock lösfransarna som gör jobbet.

Har du alltid drömt om lika långa och vackra ögonfransar som mascara-reklamen alltid lovar? Nu kan det blir verklighet, om du inte är rädd för lite kli i ögonen vill säga.

I Usa lanseras nu Latisse, en receptbelagd produkt från företaget Allergans som ska förlänga dina ögonfransar, det skriver tidningen Affärsvärlden.

Produkten upptäcktes när man testade Allergans ögondroppar Lumigan. Man märkte att ögondropparna hade en sidoeffekt, dropparna gjorde det som all mascara-reklam lovar, nämligen både längre och fylligare ögonfransar.

Jämför med botox

En jättehit, tycker Allergans vd David E.I Pyott som tror att försäljningen kommer bli högre än 4 miljarder kronor och han tror inte att kvinnor kommer tveka en sekund på att spendera en tusenlapp i månaden på att göra sina ögonfransar längre. Man menar att Latisse kan vara det största som hänt den kosmetiska medicinindustrin sedan just botox.

Ögonfransar är alldeles klart en stor affär, enligt Affärsvärlden spenderar vi konsumenter runt 40 miljarder kronor om året, bara på mascara.

Kli i ögonen

Vissa medicinska experter menar dock att användarna kommer få andra sidoeffekter på just sidoeffekterna, nämligen röda och kliande ögon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode