Ernst skapar mini-hus

NÖJE

Programledarens nya projekt: ”Friggebodar” klara att montera

15 kvadratmeter Ernst på tomten?

Det kan snart bli verklighet.

Nu avslöjar programledaren sitt nästa projekt för Aftonbladet – ett alldeles eget Ernst-hus.

Det är snabba ryck för Ernst Kirchsteiger, 50. ”Sommar med Ernst” är avslutat och inspelningarna av auktionsprogrammet ”Första andra tredje” pågår för fullt.

Men tittarfavoriten har redan fokus på nästa projekt: En egen serie Ernst-hus.

– Det blir en jätteutmaning! Det ska byggas med enkelhet men ändå vara vackert, berättar Ernst.

Ernsts egendesignade hus är 15 kvadratmeter stort och blir ett helt nytt sätt att bo på liten yta.

– Det ska finnas möjlighet att kanske installera ett pentry, eller att bara ha huset som sin egen lilla ateljé på tomten.

Färdigt paket

Huset levereras som ett färdigt paket med lecablock som monteras upp där man önskar. Isolering, möjligheter till elektricitet och Ernsts egna inredningsdetaljer ingår.

För Ernst själv är satsningen utanför rutan ett högst nödvändigt miljöombyte.

Inte minst för tittarnas och fansens skull.

– Jag har så mycket inom mig, som till viss del kommer ut i tv-rutan, men jag känner att jag måste synas utanför också för att kunna göra ett bra jobb i tv. Det handlar om att vitalisera hjärnan.

Jobbar med järn

Utöver satsningen på ett eget hus lanserar Ernst inom kort en serie produkter för hem och trädgård. Bland annat en gjutjärnsserie som, passande nog, går under namnet ”Njutjärn”.

Men han hoppas även kunna lösa andra vardagsproblem.

– Det är produkter som jag själv behöver, bland annat en vitlökspress. Vem har inte varit jättearg på sin vitlökspress när man ska skölja ur den? Nu river jag vitlök så det bara dånar om det där hemma!, säger Ernst, och erkänner varför lanseringen ligger honom extra varmt om hjärtat:

– Hela släkten har jobbat inom järn, så det ska bli kul att också få göra det nu. Det ska bli helt magiskt, säger Ernst lyriskt.