Maja Ivarsson efter reaktionerna: ”Vill tacka alla”

avChristoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Maja Ivarsson.

Hennes öppenhjärtiga sommarprat slog rakt in i lyssnarnas hjärtan.

Nu tackar Maja Ivarsson för reaktionerna efter berättelsen om våldtäkt och missbruk.

– Tack som fan för er kärlek. Det betyder så mycket, skriver hon på Facebook.

I går sommarpratade Maja Ivarsson i ”Sommar i P1”.

Hon har i tidigare intervjuer och i TV4:s ”Så mycket bättre” berättat om en svår bakgrund kantad av misshandel och drogmissbruk.

Men i sommarpratet valde hon att avslöja det som hittills inte hade blivit sagt: Om överdosen i USA och hur hennes styvpappas kompis höll henne fången och våldtog henne som tonåring.

– Under våldtäkten lämnade jag min kropp och ser hela händelsen ovanifrån. Det spinkiga jävla äcklet med två tänder i flabben och stinkande andedräkt försöker ta mig men jag är inte där, sa hon i programmet. 

Ville stärka utsatta personer

En av anledningarna till att hon berättade om sina erfarenheter var för att stärka utsatta personer.

Efter det öppenhjärtiga sommarpratet har de starka reaktionerna från lyssnarna gjort sig hörda på The Sounds Facebooksida och på Twitter.

Enligt producenten Henrik Johnsson är Maja Ivarsson ”överväldigad av alla reaktioner”. The Sounds-sångerskan skriver själv på bandets officiella Facebooksida

– Jag ser alla era kommentarer och hälsningar efter mitt sommarprogram och tack som fan för er kärlek. Det betyder så mycket. Ni har hjälpt mig hit. Det glömmer jag aldrig. /Maja.

En av dem som hyllade Maja är skådespelaren Morgan Alling som i sitt sommarprat för fyra år sedan avslöjade att han blev misshandlad som barn under uppväxten på olika fosterhem.

– Viktigt att stå upp för sig själv och visa förövarna att tystnaden inte längre skyddar dem. Det hjälper och stärker alla de som själva har gått eller går igenom skit. Stark, modigt och viktigt av Maja, säger han.

Maja Ivarsson har avböjt att svara på frågor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM