Nöje

Svenska popundret Zara Larsson dissar Melodifestivalen

Av: 

Jakob Nilsson

NÖJE

Hon får lyckönskningar av Beyoncé och vill sjunga för USA:s president.

Zara Larsson drömmer stort och dömer ut Melodifestivalen.

– Kanske när jag är femtio år och på botten av min karriär, säger hon.

Zara Larsson, 15, fick träffa världsstjärnan Beyoncé Knowles backstage när hon spelade i Stockholm.

– Jag berättade hur mycket jag älskar henne och ser upp till henne, säger hon.

Framöver hoppas hon gå i idolens fotspår.

– Hon är en sådan artist som aldrig har haft en svacka. Hon har inte haft någon Britney-period och rakat av sig håret. Hon är ett levande exempel på vad jag vill bli.

Dissar Melodifestivalen

I sommar är hon en av artisterna som står på Sollidenscenen i "Allsång på Skansen" i SVT, men en annan stor folkfest är inget för Zara Larsson.

– Nej, Melodifestivalen är inte min grej. Man blir "mellostämplad". Kanske på botten av min karriär när jag är femtio, men just nu siktar jag på större än Melodifestivalen. Jag tycker om Melodifestivalen och tittar alltid, men jag hade inte kunnat vara med själv.

Zara Larsson siktar också på att följa upp debut-ep:n "Introducing", med hiten "Uncover", med en ny ep innan det bär av över till USA där hon fått skivkontrakt.

– Jag förväntar mig ingenting just nu. Jag har ingen stress. Jag åker dit och hälsar på folk och lär känna de jag kommer jobba med, säger Zara Larsson.

”Kan explodera i USA”

Planer finns också på ett fullängdsalbum. Men själv skriver hon ännu inga låtar.

– Jag är så himla petnoga med att det ska vara perfekt att jag aldrig skulle nöja mig med en låt. Den skulle aldrig bli färdigskriven.

Till hösten har Zara Larsson sökt gymnasiet. Planen är att fortsätta med skolan, även om USA-lanseringen blir en framgång.

– Det kan bara explodera i USA och bli världens grej. Man vet ju aldrig vad som händer. Då kanske man får ha någon privatlärare med sig. Det går att lösa och jag vill gå gymnasiet. Vad ska jag göra på dagarna om jag inte går i skolan? Man får gemenskap och kompisar. Jag vill också ta studenten.

Var ser du dig om tio år?

– Några Grammys ska man ju ha kammat hem. I alla fall två världsturnéer, eller... släng in tre. Jag är ju 25 då, herregud. Sen ska jag ha toppat Billboardlistan ett antal gånger och sjungit för USA:s president. Listan kan göras lång. Det är min dröm.

Att många artister som slagit igenom unga sedan försvunnit från rampljuset är inget som oroar Zara Larsson.

– Jag tänker inte på det. Jag är bara nu.

Vad gör du om karriären inte går som planerat?

– Även om jag inte sjunger själv så kommer jag jobba med musik på ett eller annat sätt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Finland–Ryssland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: