Småbarn som rappar snälla rim

NÖJE

Tänk om det fanns en sådan svensk samling

Minns ni ”Kidz bop” som dök upp för ett par år sedan? Det var en brittisk samling plattor med barn som sjöng Modest Mouse-låten ”Float on”, ”Since u been gone” och andra pophits med förvånansvärt bra resultat.

Tydligen så har Beyoncés pappa, Matthew Knowles, slagit mynt av en liknande grej med hiphopcovers. I serien, som heter ”Kids rap”, gör barn bland annat Lil' Waynes ”Go dj” och Mike Jones-låten ”Back then”, helt fria från könsord, hoes och hemskheter. Tredje plattan kommer i höst och där finns Mims ”This is why I'm hot” med.

Tänk om det fanns en sådan svensk samling! Då skulle jag vilja höra Kens ”Cutta dom”, Ison & Filles ”Vad är det för mode?” och Mapeis ”Video vixens” rappade med späda barnastämmor och snälla rim.

Barnkör verkar ju ha fått ett uppsving överlag, i och med Justices ”D.A.N.C.E”. Men bara för att det är kids med behöver det inte vara barnvänligt. På ”Paper planes” från MIA:s kommande platta, sjunger ungarna det finaste de kan: ”All I wanna do is ? ” följt av fyra pistolskott och ”?and take all your money!”

Jenny Seth

ARTIKELN HANDLAR OM

Jenny Seth