Moodyssons nya fan: 007

NÖJE

Daniel Craig vill göra smalfilm med "Tillsammans"-regissören

Snart känner hela världen honom som den nye James Bond. Men Daniel Craig, 38, vill parallellt fortsätta att göra helt andra och mindre filmer.

- En liten roll och taskigt betalt, det spelar ingen roll, ringer Lukas Moodysson är jag intresserad, säger han.

Foto: Stolt Daniel Craig är nöjd med ”Casino Royale”. Nu ser han fram emot andra projekt som inte har med Bond att göra.

Två populärkulturella giganter på samma hotell i går. Daniel Craig tyckte det var lite roligt att Bruce Springsteen var där samtidigt som han själv stannar till i Stockholm några dagar på en världsomspännande PR-turné.

- The Boss och James Bond, ha ha. Jag gillar Springsteen, särskilt hans tidiga plattor, säger Daniel Craig, som har börjat finna sig i att folk nu ser honom som James Bond.

- När jag gick in i det här visste jag ju att man blir väldigt förknippad med rollen. Det är på gott och ont, jag vägde för- och nackdelar.

Ett halvt års tuffa inspelningar är över. Nu ska filmen säljas. Och det gör han så gärna.

- Jag är stolt över vad vi har gjort. Nu är det bara att vänta och se, jag är medveten om att Bond-filmerna är speciella, att alla har sina bild av hur de ska vara.

Flera filmer på gång

Han har fler filmer på gång, både färdiginspelade och sådana som ska bli av. Han tror och hoppas att det faktum att han så intimt kommer att förknippas med Bond-rollen, inte ska vara ett hinder för att få roller i andra filmprojekt.

- För vissa "smalare" filmer kanske mitt namn kan hjälpa till att få ihop en budget, vad vet jag.

- Jag skulle hemskt gärna jobba med Lukas Moodysson. Både "Fucking Åmål" och "Tillsammans" är fantastiska. Har förgäves försökt hitta den där tredje filmen på dvd, den som hette något med hål i ett hjärta. Har du hans telefonnummer?

Craig, Daniel Craig

Bond är brutalare – och bruden smartare

Foto: Eva Green.

Nye Bond vägrade bli fotad

Läs mer

Jan-Olov Andersson