Så blir du läckrast i höst

NÖJE

Höstens viktigaste sminktrender

Det är inte bara kläder som visar att det är en ny årstid. Även sminktrenderna ändras. I höst dominerar mörka nyanser på naglar och ögonlock, tillsammans med rosiga och fräscha kinder.

Jag har valt ut de sex viktigaste sminktrenderna och guidar dig till rätt produktval.

Rött läppstift

Vill du få den sexiga Dita Von Teese-looken så är det röda läppar som gäller. Satsa på naturlig sminkning i övrigt och låt läpparna stå i fokus. Knalligt rosa eller förföriskt röda, välj det som passar dina färger bäst.

Rouge

När sommarbrännan börjar försvinna så är räddningen rouge. På så sätt kan du trolla fram fräscha och rosiga kinder på ett kick. Välj rosa nyanser.

Lila ögonskugga

Vill du på ett enkelt och snabbt sätt bli hösttrendig så ska du lägga en lila ögonskugga. Välj en ljus läppfärg till dina mörka ögon så har du fixat en perfekt sminkning för partykvällen.

Mörkt lack

Precis som förra höstens ska våra naglar vara korta och mörka. Lägg undan dina korallfärgade och välj mörklila eller röda nyanser.

Eyeliner

Bästa festakuten är eye­liner. Använd flytande eyeliner som du applicerar längs övre fransraden. Svart är en klassiker, men vill du sticka ut så kan du testa en med färg eller glitter i.

Mascara

Ingen har väl missat att det är mycket mascara och förföriska fransar som står högst på sminktoppen i höst. Vill du slippa trixa med lösögonfransar så är det en riktigt bra mascara som gäller.

Köpställen:

Sofi Fahrman

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode