Reese Witherspoon minns sveket

NÖJE

Därför hjälper hon Robert Pattinson

1 av 23 | Foto: När Reese hörde talas om 22-åriga Kristen Stewarts svek mot den 26-årige britten kastade hon sig på telefonen.
– Hon ville kolla att allt var okej. Reese vet hur det känns att få hjärtat krossat. Hon tyckte att det var rätt att öppna sitt hem för honom, säger uppgiftslämnaren till Radaronline.

Reese Witherspoon vet hur det känns att få hjärtat krossat.

Det gjorde att hon lät bedragne Robert Pattinson låna hennes lyxranch i Kalifornien.

– Hon gick själv igenom en offentlig otrohetsskandal när Ryan Phillippe blev ihop med sin motspelerska, Abbie Cornish, säger en uppgiftslämnare.

Witherspoon och Pattinson är vänner sedan de gjorde ”Water for elephants” och har känt varandra sedan han hade en liten, men bortklippt, roll mot henne i ”Vanity fair” (2004).

När Reese hörde talas om 22-åriga Kristen Stewarts svek mot den 26-årige britten kastade hon sig på telefonen.

– Hon ville kolla att allt var okej. Reese vet hur det känns att få hjärtat krossat. Hon tyckte att det var rätt att öppna sitt hem för honom, säger uppgiftslämnaren till Radar­online.

Skydd från paparazzi

Gravid med sitt tredje barn ska det ha varit Witherspoons modersinstinkter som tog över­.

– Hon försöker inte styra Rob på något sätt när det gäller hans framtid med Kristen. Hon och hennes man ville bara försäkra sig om att han skulle slippa papa­razzi.

Pattinson uppges inte kunna förlåta Stewart. Samma sak var det för Witherspoon, 36, vars äktenskap med Ryan Phillippe, 37, gick under på grund av hans vänsterprassel 2006.

Däremot verkar Stewarts flört, den 41-årige regissören Rupert Sanders, överleva otroheten. Men det sker inte utan upp­offringar.

Hans fru, den brittiska modellen Liberty Ross, 33, förbjuder honom att någonsin jobba med Stewart igen.

Får inte jobba med Stewart

Därmed är han ute ur bilden när det gäller den planerade upp­följaren till ”Snow white and the huntsman”.

– I glasklara termer har Liberty förklarat att han inte kan regissera uppföljaren, säger en källa.

– De försöker reparera det som skett och det kravet är ett av flera. Hon vill helt enkelt inte att han ska jobba med Kristen igen.

För Sanders är det ett hårt slag.

– ”Snow white and the huntsman” var hans regi­debut och efter hyggliga recen­sioner hoppades han kunna bygga vidare på den med en uppföljare.

Stewart tros däremot kunna fortsätta filmserien.

– Hon har förtur över honom. Filmbolaget Universal får bara hitta en ny regissör.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!