Winehouses exman kämpar för sitt liv

NÖJE

”Han hade svalt sin tunga och höll på att kvävas”

1 av 9 | Foto: Amy Winehouse och Blake Fielder–Civils var gifta 2007-2009.

Amy Winehouses exmake vårdades i natt på sjukhus och kämpar för sitt liv.

Blake Fielder-Civil kollapsade efter att ha tagit en blandning av alkohol och droger.

– Jag ber för att han ska överleva, säger hans nuvarande sambo till Sun.

Foto: Amy Winehouse och Blake Fielder-Civil var gifta mellan 2007 och 2009.

Enligt uppgifter till Sun hade Winehouse exmake druckit stora mängder sprit och även tagit både morfin och heroin när han hittades i sin säng.

Han ligger nu i koma på sjukhuset i Dewsbury i norra England efter att flera av hans organ kollapsat.

”Vill bara gråta”

Blake Fielder-Civil, 30, hittades av sin sambo Sarah Aspin som berättar för Sun hur han höll på att kvävas av sina egna spyor. Läkare har sagt till henne att de inte kan utesluta hjärnskador.

– Jag ber för att han ska överleva, men jag måste förbereda mig på att han kanske aldrig vaknar upp, säger Sarah Aspin till Sun.

Tillsammans har de sonen Jack, 15 månader.

– Jag vill bara gråta hela tiden, men jag måste vara stark för Jacks skull, säger hon.

De träffades på en rehabklinik för tre år sedan, men Sarah hävdar att Blake Fielder-Civil hållit sig borta från droger den sista tiden tills han kom hem en kväll uppenbart påverkad.

Morgonen efter vaknade han inte.

”Ögonen rullade”

– Han låg där helt grå. Ögonen rullade bakåt och hans mun var hoplåst, säger hon.

– Jag ringde efter ambulans och de kom på två minuter. De sa att han hade svalt sin tunga och höll på att kvävas av sina egna spyor.

Blake Fielder-Civil var gift med Amy Winehouse från 2007 till 2009, ett förhållande som var centrerat kring tunga droger. Winehouses pappa har tidigare sagt att Fielder-Civil var skyldig till dotterns knarkande, men däremot inte för hennes tragiska död.

Slogs blodiga och tog crack-heroin

Amy Winehouse och Blake Fielder-Civil gifte sig på Miami Beach i Florida den 18 maj 2007. I en intervju ska Fielder-Civil ha erkänt att han introducerade Winehouse för heroin och crack-kokain. Förhållandet var också tidvis våldsamt och i augusti 2007 fångades paret, blodiga och med skrubbsår, efter ett slagsmål.

Skilsmässan gick igenom i augusti 2009, men Amy Winehouse sa flera gånger att hon fortfarande älskade sin exmake. Efter skilsmässan blev Amy Winehouse fri från knarket, men kroppen hade tagit så mycket stryk att hon kollapsade och dog av alkoholförgiftning den 23 juli 2011.