”Vill du betala notan eller ligga med mig?”

Av: Malin Collin

Publicerad:
Uppdaterad:
Snart är ”Idol”-hösten över. Malin Collin, ”Idol”-reporter säsongerna 2010 och 2011, minns tillbaka.
Snart är ”Idol”-hösten över. Malin Collin, ”Idol”-reporter säsongerna 2010 och 2011, minns tillbaka.

Ett gäng tonårsbarn åker ut på ”Idol”-turné med medelålders tv-folk och kvällspress.

Det är då vad som helst händer.

Malin Collin.

”Idol” når sluthållplatsen i kväll. Efter finalprogrammets slut skingras den varieté av tveksamma människokombinationer som jobbat ihop och mot varandra en hel höst.

Och när saker går mot sitt slut, hör det ju till att bli nostalgisk.

Jag skrattar när jag tänker på den där natten i Gävle då Alexander Bard satt vid ett restaurangbord med sitt entourage och en medelålders, överförfriskad man med jeansen högt uppdragna i midjan envisas med att slå sig ner. Han var så fascinerad av jurymedlemmen.

Till slut blev Bard lite irriterad och frågade mannen: ”Vad vill du egentligen? Betala min nota eller ligga med mig?”. Då pep den starkölsberusade mannen i väg fortare än Bard hann säga ”musikalartist”.

Jag ler när jag tänker på att Amanda Fondell aldrig har lärt sig en enda låttext till repetitionerna på torsdagen, men briljerar ändå varje fredag.

Jag älskar Anders Bagges livsstil som bygger på att han har en egen chaufför som skjutsar honom överallt – ett drömframtidsscenario i min värld.

Eller den där gången när jag hade sågat Robin Stjernberg och han kommer fram till mig och säger: ”du ska veta att jag blev förbannad, men nu ska jag visa dig hur fel du har”. Och det gjorde han ju. I kväll står han i final.

Det var också fint när Linnea Henriksson från ”Idol 2010” kom förbi ”Idol”-hotellet i Malmö och jag i ögonvrån ser Amanda Fondell få en pratstund med henne. Båda var ju sitt års talangfulla knastjej.

Eller som i Göteborg när turnéskadade André Zuniga-Asplund flydde från hotellet hem till kebabälsklingen Maikel Yksel ”för att jag pallar inte fler hotellnätter nu”.

Det enda jag är glad över att slippa är den där livsfarliga ”Idol”-scenen. Jag har tappat räkningen på hur många som har trillat ner för den. Det minst värdiga var när ”Idols” exekutiva producent, Magnus Karlsson Lamm, tappade balansen och kraschlandade. Därefter gjorde han intervjuer med blodig hand och sårad självbild.

Nu tar ”Idol” en paus och det är kanske just det vi journalister, ”Idol”-deltagarna, produktionen och tittarna behöver just nu.

Publicerad: