Flinck: Det är taskigt av dig

avHelena Trus, Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Thorsten Flinck i krissamtal efter Janne Josefssons frågor: Jag blev tagen på sängen

1 av 5 | Foto: magnus sandberg
UTFRÅGAD Först genomförde Thorsten Flinck sitt bidrag ”Jag reser mig igen” – och sedan dök Janne Josefsson upp och frågade ut honom. Han gjorde det i egenskap som reporter för ”Uppdrag granskning” och Flinck blev irriterad. Foto

Här är Christer Björkmans krissamtal med Thorsten Flinck.

Janne Josefssons granskning av Melodifestivalen fick artisten ur ­balans.

– Jag fick mentalt vibrato, säger Thorsten Flinck.

Foto: magnus sandberg
UTFRÅGAD Först genomförde Thorsten Flinck sitt bidrag ”Jag reser mig igen” – och sedan dök Janne Josefsson upp och frågade ut honom. Han gjorde det i egenskap som reporter för ”Uppdrag granskning” och Flinck blev irriterad. Foto

Febersjuke Thorsten Flinck, 50, hade precis sjungit igenom sitt bidrag ”Jag reser mig igen”.

Strax efteråt dök Janne Josefsson, 59, från SVT:s ”Uppdrag granskning” upp på artistpresskonferensen i går och började fråga ut Thorsten Flinck om hans ­relation till producenten Christer Björkman.

– Tycker du att alla har samma chans som artister eller låtskrivare att komma med eller måste man hålla sig vän med Christer Björkman? frågar Janne Josefsson.

En ställd Thorsten Flinck svarar:

– Jag blir tagen på sängen, jag tycker det är lite taskigt av dig att gå fram så här, du får väl förbereda din ankomst, säger han till slut ­irriterat till Janne Josefsson.

”Jag är nybörjare”

Efter samtalet söker Thorsten Flinck upp Christer Björkman och sitter avsides på arenan en lång stund och pratar. Efteråt bekräftar Flinck att han pratade ut med Christer Björkman om Janne Josefssons frågor.

– Jag är nybörjare här så vi gick igenom lite grejer bara. Och så nämnde jag ju att jag hade snackat med Josefsson, säger Thorsten Flinck.

Han menar att han kom ur balans när Janne Josefsson kom fram.

– Jag blev ställd. Det är så mycket här ändå. Jag fick mentalt vibrato, säger han.

Enligt Janne Josefsson håller han på att göra ett porträtt av Christer Björkman som kommer att sändas veckan innan finalen.

– Jag vill inte säga vad porträttet innehåller för jag har inte sett slutresultatet själv riktigt ännu. Men jag har ju träffat Christer Björkman ett par gånger och hejade på honom nu, men det är väl klart att han kanske är lite oroad, säger Janne Josefsson.

Christer Björkman har inga kommentarer om Jannes Josefssons granskning,

– Jag har ingen åsikt om det egentligen, han har en egen agenda och jag kan ­inte göra nåt åt det.

”Jag är Mello-pappan”

Men han stöttade Thorsten Flinck.

– Han ville berätta att Janne ställt frågor om mig och att han blev överrumplad. Han var inte förberedd och tyckte att det var jobbigt. Jag är Mello-pappan. Det är en del av mitt jobb att få artisterna att känna sig trygga och jag gillar den rollen, ­säger han.

I onsdags hade Thorsten Flinck 39 graders feber. ­Efter repen i går kände han sig bättre.

– Jo, jag har väl ungefär 38, i går låg det på 39,3. Jag ­nyser bara en gång i halvtimmen nu mot var femte minut tidigare, säger han.

Janne Josefssons meritlista:

■ ■ Uppmärksammats för granskningen av 1998 av omständigheterna kring Osmo Vallos död.

■ ■ 2002 gjorde han ett reportage om den dolda rasismen i valstugorna. För det fick han Stora journalistpriset i kategorin Årets avslöjande.

■ ■ 2007 var han en av dem som avslöjade Ica:s felaktiga datummärkning av köttråvara på flera stormarknader.

■ ■ Han har vunnit Stora journalistpriset två gånger samt Guldspaden fyra gånger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM