Här bildar de ett pojkband

avMartin Gustafsson

Sarah Dawn Finer & Gina Dirawi byter kön i den hemliga sketchen

Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG
’LITE SLISKIGT’ Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer får klara sig utan Helena Bergström på lördag. Hon spelar teater i Stockholm samtidigt som kollegorna spelar pojkband.

Göteborg De backas upp av dansarna som stod bakom Eric Saade i Eurovision-succén.

Nöjesbladet var med på de hemliga programledarrepen och kan avslöja det stora öppningsnumret.

Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi goes boyband.

Från primadonnor till pojkband.

I morgon får tittarna se Sarah Dawn Finer, 30, och Gina Dirawi, 21, på ett sätt som de aldrig sett dem förut.

Borta är glittriga klänningarna. I stället öppnar hela sändningen med att Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi kommer ut på scenen som – killar.

– Vi kommer vara vår version av ett pojkband. Det är en hyllning till den där svenska låtskatten, det där är låtar som vi vuxit upp med. Vi kan säga att låtlistan inkluderar Andreas Carlsson och Max Martin och hela Cherion-eran, säger Sarah Dawn Finer.

Men det finns vissa saker som inte är helt lätt att gömma.

– Vi gör ju liksom inte någon ”Mitt liv som hund”-intejpning direkt, så mycket kan vi inte dölja att vi är tjejer men det är ändå roligt att skämta om hela den grejen som var där, med mycket hjärta och smärta, säger Sarah Dawn Finer.

”Känner mig sliskig”

Gina Dirawi har en speciell pojkbandskaraktär hon vill efterlikna.

– Jag är bara sliskig känner jag. Men man vill ta in de sliskiga och äckliga grejerna. Vi bjuder verkligen på oss själva och driver med det, säger hon.

”Fick en småchock”

Dansen har de övat på i veckor. Som uppbackning på scen har SVT plockat in proffsdansarna Daniel Gill och Alvaro Estrella, som stod bakom Eric Saade när han tävlade i Eurovision Song Contest.

– Svårast är att dansa och sjunga samtidigt och att det ska låta bra. Jag kommer ihåg första gången, det gick så fort och vi bara ”jaha, ok, och så ska vi göra det här?!”. Då var man lite i småchock. Men sen har vi tränat och tränat och tränat, säger Gina Dirawi.

ARTIKELN HANDLAR OM