Tony Scott kan ha haft hjärncancer

1 av 7 | Foto: Tony Scott har nu hittats död.
NÖJE

Nu kommer nya uppgifter om "Top gun"-skaparen Tony Scotts död.

Regissören ska ha drabbats av en cancertyp i hjärnan som är obotlig.

Foto: Tony Scott har nu hittats död.

“Top gun”-regissören Tony Scott, 68, som hittades död under söndagen efter att ha hoppat från en bro, hade enligt en källa till ABC News, en typ av hjärncancer som inte gick att operera.

Identifierades samma dag

Polisen uppger att de tog emot ett larmsamtal runt halv ett på eftermiddagen om en individ som hoppat från Vincent Thomas Bridge i Los Angeles. Kroppen hittades omkring klockan tre samma dag och kunde identifieras som den framgångsrika filmregissören.

Självmordsbrev på kontoret

Personal från rättsläkarkontoret kunde hitta flera brev till nära och kära i Tony Scotts bil, enligt AP. Ett självmordsbrev hittades senare på hans kontor.

– Jag kan bekräfta att Tony Scott har dött. Familjen har bett att deras privatliv ska respekteras i detta skede, säger Simon Halls, Scotts talesperson.

Tillsammans med brodern Ridley Scott hade Tony Scott produktionsbolaget Scott Free. Utöver “Top gun” har han gjort filmer som “True romance”, “Crimson tide”, "Enemy of the state" och “Unstoppable”.

Ridley och Tony Scotts bror Frank dog i cancer 1980. Förlusten drabbade Ridley Scott så hårt att han hoppade av uppdraget som regissör av storfilmen "Dune".

Tony Scott har varit gift tre gånger och hade tvillingsöner tillsammans med frun, modellen och aktrisen Donna Wilson.

Obduktionen av regissören är planerad till nästa måndag. Enligt amerikanska myndigheter rör det sig om ett självmord.