Lyx till partyt

NÖJE

Produkterna som gör makeupen så mycket bättre

Glöggmingel, julfest och adventsmiddag – festsäsongen är här! Med rätt produkter i make­upbagen tar det varken tid eller är särskilt svårt att preppa för vinterns alla partaj.

Här är våra bästa och mest stilsäkra tips.

Suddar bort skavankerna. ”Instant Light Brush-on Perfector” för 320 kronor från Clarins är en highlighter som trollar bort trötthetstecken under ögonen, adderar lyster och reflekterar ljuset så att ansiktets högsta punkter förstärks.

Budgetfoundation med lyxresultat. ”Whipped Cream Foundation” för 149 kronor från Max Factor är en härligt fluffig moussefoundation som smälter in perfekt i huden med medeltäckning och trendriktig halvmatt finish.

Treuddad eyeliner. ”3 Way Lash Lining Tool” för 225 kronor från Too Faced är så fiffig att den är ett måste i varje sminkväska under helgmånaden. Den tre­uddade eyelinern är perfekt till klassiska vingar, längs inre fransraden för en intensivare blick eller för att göra punkter vid fransrötterna för att ge intryck av fler och kraftigare fransar.

Rådjursfransar. Lite pilligt i början, men med lite träning kan alla bli proffs. Lösögonfransarna ”Fabulous Lashes Secret” från Nyx för 85 kronor ger eleganta och glamouröst fylliga rådjursfransar.

Festligt, sexigt och toksnyggt – läckert röda läppar är vinterns bästa partytrick. ”Long Lasting Lipstick” i nyansen ”L24” för 365 kronor från Sisley är ett bärigt rött läppstift med hög ­täckning och komfort som sitter som berget hela kvällen.

Två i ett. ”Blush Rose Désir” för 490 kronor från Lancôme innehåller två stoftfina välpigmenterade puder: ett varmt persikorosa, som kan användas som skulpteringspuder, och ett rosa som ger kinderna rosig glöd.

Tre bruna ögonskuggor och en grå med olika finish är perfekt för dig som vill ta snabbvägen till en snygg ögon­makeup. Torr pensel på dagen ger en skir effekt medan fuktad pensel gör färgerna mer intensiva och vågade för kvällen. ”Palette city drive” i varianten ”Classy”, 550 kronor, YSL.

För ögon som glittrar lite extra. ”Volume Million Lashes Hologram Top Toat” för 125 kronor från L’Oréal Paris är en glittermascara som gnistrar beroende på hur ljuset faller. Appliceras som sista steg över mascaratäckta fransar eller lösögonfransar.

Perfekt till nakna ben, bara axlar och en djup urring­ning. ”Body Bling” i nyansen ”Platinum Light” från Scott Barnes för 389 kronor är en skimrande kroppskräm som får huden att se jämn och slät ut med mängder av lyxigt glow.

Kvällens finaste fingerpynt. Lättapplicerade och hållbara ”DS Pewter” från OPI för 265 kronor är ett grått metalliclack fullpackat med glitter och diamantpulver som ger ytan en extravagant 3D-effekt.

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode