Magdalena Graaf: ”Huvudet kändes som en centrifug”

Magdalena Graaf trodde att hon hade vanlig huvudvärk.

Men 33 år gammal drabbades hon av en hjärnblödning.

– Jag fick panik, säger hon i ”Helt sjukt”.

I onsdagens avsnitt av ”Helt sjukt” i TV4 handlar det om att drabbas av sjukdom mitt i livet. En av gästerna i programmet är Magdalena Graaf, 38, som 33 år gammal drabbades av en hjärnblödning som höll på att kosta henne livet. Det var 2009 och Magdalena försökte hinna med så mycket som möjligt. Hon var med i "Let's dance", jobbade med "Postkodmiljonären" och hade fullt upp med sina barn.

Trodde att det var stress

Magdalena lyssnade inte på några varningssignaler och till slut brast det.

– Det började med att jag fick huvudvärk som kröp sig på och jag har haft migrän tidigare så jag trodde att det var stressrelaterat men det blev bara värre och värre.

Huvudvärken trappades upp under en veckas tid.

– Till slut var den så fruktansvärd att det kändes som att huvudet var en centrifug, säger hon i ”Helt sjukt”.

”Jag fick panik”

På väg till en dansträning stannade Magdalena till vid sjukhuset för att få något starkare utskrivet för sin fruktansvärda huvudvärk . Det konstaterades att hon hade fått en hjärnblödning och en tumör som behövde opereras. Tre hål skulle borras i Magdalenas huvud.

– Jag fick panik! Jag var inte nedsövd och ville ta mig därifrån. Jag hade huvudet fastspänt på bristen, jag hörde sköterskorna komma med rakapparaten och visste att de skulle borra i mitt huvud, säger hon i ”Helt sjukt”. 

Tänkte på vad som kunde hänt

Tiden efter operationen var omtumlande och Magdalena var i chock. I dag mår hon bra, men hon tänkte mycket på vad som kunde hänt. 

– Man kanske hade lämnat barnen om man hade gått och lagt sig den kvällen... Man blir arg på sig själv att man inte lyssnade på signalerna, säger hon i ”Helt sjukt”. 

Att prata om sjukdomen i ”Helt sjukt” väckte starka känslor hos Magdalena.

– Programmet ger en klar bild av hur det var, men det drog upp mycket känslor. Jag fick hålla tårarna tillbaka, säger hon.

Publisert: