Jenny och Niklas Strömstedt: Man blir ju lite nervös

avMathilde Albinsson

1 av 4

Makarna Strömstedts nya kärleksprogram har premiär på TV4 i kväll.

I programmet går Jenny och Niklas Strömstedt till en parterapeut, men stöter och blöter även ämnet kärlek och relationer med andra kändispar. Först ut är Sanna Lundell och Mikael Persbrandt.

– Jag var rätt nervös för att träffa dem, säger Jenny till Nöjesbladet.

Premiärnerverna är påtagliga – ”Tillsammans med Strömstedts” är ett koncept som Jenny och Niklas känner starkt för.

– Jag tycker så mycket om det här programmet och jag vill ju att andra också ska göra det, säger Jenny.

Niklas fyller i:

– Det är lite som att presentera sin nya tjej eller kille.

Jenny skrattar och tillägger:

– Ja, lite så. Man blir ju lite nervös för hur det tas emot och så tycker jag att alla våra par, som vi har träffat, har varit så ”bjussiga” och delat med sig på ett ganska så prestigelöst sätt. Det vill man ska landa rätt.

Var nervös

De skojar och smågnabbas. Fyller i varandras meningar och skrockar glatt åt den andres skämt. Jenny och Niklas själva beskriver sin relation som ”väldigt lätt” och som par kompletterar de varandra.

– Jag blir en bättre människa när jag är med Niklas, säger Jenny.

– Vi har nog lärt oss av de relationer vi har varit i, vad man ska göra och inte göra. Man ska inte vara rädd för att släppa in varandra, säger Niklas och sneglar mot sin fru som han kärleksfullt och skämtsamt kallar sitt ”bästa second hand-fynd”.

Under sex program hälsar Jenny och Niklas på sex kända framgångsrika par för att diskutera deras relationer. Först ut är Sanna Lundell och Mikael Persbrandt, som i avsnittet berättar att de gjort slut med varandra flera gånger.

– Jag var rätt nervös för att träffa dem. Det finns en medial myt över framför allt Micke, men de släppte garden. De är otroligt fina och trevliga människor. Man blir ju glad när människor väljer om varandra och har ett slags lugn i det, säger Jenny.

Hur har ni fått paren att ställa upp och öppna upp sig?

– Dels tror jag att de är i en sådan fas i livet att de är orädda, dels har vi haft ett väldigt bra team med oss. Det har varit trygga inspelningar. Och så kan de ju fråga oss saker också. Då blir det en mindre utsatt situation, säger Jenny.

– För mig är Jenny och Niklas det sjunde paret, som man får träffa. Det är nog mycket tack vare dem som de andra paren öppnar sig så mycket. Jag tror att alla som lever i en relation kan känna igen sig; Vi brottas alla med samma problem, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Med facit i hand – vilka är era bästa kärlekstips?

– Något kärlekstips kan vi nog inte ge, men när vi samlade ihop parens, terapeutens och våra egna goda råd, så är det att man måste hålla igång småpratet om ditten och datten. Vilken sill man ska köpa på midsommar och hur den där presentationen för chefen gick, säger Jenny.

– Gemensam nämnare för alla de här paren vi träffar är att de är intresserade av varandra. De vet exakt vem den andra är. Och det är ju för att de har ett ständigt pågående samtal. De lever inte parallella liv, summerar Niklas.

ARTIKELN HANDLAR OM