Så ska det låta

”Så ska det låta” anmält efter kritikstorm

Tittarna rasar efter Ebba Busch Thors medverkan

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Ebba Busch Thor sjöng och dansade loss i ”Så ska det låta”.

Efter det har ilskna tittare har anmält programmet efter att partiledaren medverkat.

– Vi gjorde noggranna avväganden inför Ebbas medverkan i programmet, skriver Per Rådelius, projektledare för ”Så ska det låta”, i ett mejl till Nöjesbladet.

I början av februari medverkade kristdekomkraternas partiledare Ebba Busch Thor i tv-programmet ”Så ska det låta”. Där showade hon bland annat loss till Alicia Keys ”How Come You Don't Call Me”. I programmet rappade hon även till Timbuktus ”Det löser sig”.

Efter sitt framträdande hyllades hon av många tittare för att ha vågat bjuda på sig själv. Samtidigt har många anmälningar från upprörda tittare kommit in till myndigheten för press- radio och tv mot SVT.

”Kraftigt sammanlänkade”

Flera där personerna som anmält anser att SVT tappat sin opartiskhet i och med att de lät Ebba Busch Thor medverka i programmet.

”Det går inte att bortse från att partierna och deras ledare är kraftigt sammanlänkade. Att låta en politisk partiledare som dagligen strävar efter ökande opionssiffror delta i ett nöjesprogram som till sitt innehåll skiljer sig långt ifrån den politik denne dagligen pläderar för kan inte vara förenligt med den opartiskhet som SVT skall stå för”, skriver en tittare i sin anmälan.

Flera tittare ifrågasätter SVT:s policy och anser att personer som är aktiva partiledare inte bör få delta i programmet.

”Programmet har väl riktat sig till medverkande som på ett eller annat sätt är kända för sin sång och artisteri”, skriver en annan person i sin anmälan.

”Noggranna avväganden”

Enligt SVT hade de Ebba Busch Thors partipolitiska koppling i beaktande, innan de tillfrågade henne att delta.

– Granskningsnämnden är en viktig och bra instans som är till just för att tittare ska kunna anmäla program. Vi gjorde noggranna avväganden inför Ebbas medverkan i programmet och kom fram till att det var okej, skriver Per Rådelius, projektledare för ”Så ska det låta”, i ett mejl till Nöjesbladet.

Enligt Rådelius är samtliga av de anmälningar som kommit in avslutade och kommer inte tas upp för granskning.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Så ska det låta”-skandalerna: Fick sy sex stygn

ÄMNEN I ARTIKELN

Så ska det låta

Ebba Busch

Granskningsnämnden