Publicerad:

Biograf stoppar Disneyfilm med gayroll

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Personalen på en kristen biograf i USA ser bara ett snedsteg. De vägrar visa storfilmen ”Skönheten och odjuret”.
Foto: Walt Disney Pictures
Personalen på en kristen biograf i USA ser bara ett snedsteg. De vägrar visa storfilmen ”Skönheten och odjuret”.

Nya ”Skönheten och odjuret” överraskar med en karaktär som är öppet homosexuell. Det är ett stort steg för Disney.

Men personalen på en kristen biograf i USA ser bara ett snedsteg. De vägrar visa storfilmen.

Den nya spelfilmen ”Skönheten och odjuret” med Emma Watson i huvudroll är en självklar programpunkt på biografer världen över. Men inte i Alamaba, USA.

Sedan det blev känt att en av filmens viktiga karaktärer är homosexuell, har Henagar Drive-in bestämt sig för att inte visa den omskrivna storfilmen, noterar Page Six.

Hänvisar till gud och barn

På sin Facebook meddelar ansvariga på biografen sina kunder att de anser att Disneys första öppet homosexuella karaktär krockar med barn, gud och Jesus.

”Om vi inte kan ta med vårt 11-åriga eller 8-åriga barnbarn för att se filmen, är det ingen mening med att vi ser den. Om jag inte kan sitta igenom en film medan gud eller Jesus sitter bredvid mig, då är det ingen mening med att vi visar den”, står det på bions Facebook.

Alabama-biografens ägare menar att Disney tvingar på dem en åsikt, då filmbolaget visar upp en annan kärlek än den stereotypt heterosexuella.

”När företag tvingar på oss sina åsikter, måste vi ta ställning”, skriver de på Facebook.

”Skönheten och odjuret”-regissören Bill Condon avslöjade för den brittiska tidningen Attitude att filmen har en sidohandling om relationen mellan karaktärerna Gaston (Luke Evans) och has sidekick Le Fou (Josh Gad). Le Fou känslor för Gaston och tittarna ska få se ”ett fint, uteslutande gay ögonblick”.

I centrum för filmen står den klassiska kärlekshistorien mellan Belle (Emma Watson) och Odjuret/Prinsen (Dan Stevens). ”Skönheten och odjuret” får svensk biopremiär den 17 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: