Peter Magnusson tvingas till ännu en sommar med släkten

”Jag ska nog inte hänga ut någon gammal svärförälder, det känns taskigt”

1 av 2 | Foto: JONAS HERJEBY
Peter Magnusson.
NÖJE

Peter Magnusson återvänder till skärgården i Kanal 5:s ”Sommaren med släkten” – och han känner igen sig i sin historia.

– Jag ska nog inte hänga ut någon gammal svärförälder, det känns taskigt, säger han till Nöjesbladet.

Peter Magnusson i en komedi i skärgården. Kanske känns det bekant? Titeln andas också en viss biosuccé från 2009, ”Sommaren med Göran”.

Hans nya komediserie ”Sommaren med släkten”, spelades in under några hektiska sommarmånader.

– Man har inte så mycket tid och måste vara effektiv. Så absolut, det var intensivt som fan, säger han.

Vem som helst vet ju att det inte alltid flyter på friktionsfritt när man umgås med släkt och familj. Just därför är det bäddat för konflikt med svärföräldrarna i Peter Magnussons nya Kanal 5-serie.

– Det blir ganska tacksamt att göra humor av. Hela släkten ska trängas ihop i en liten svettig stuga på 42 kvadratmeter vid något vattenbryn. Det kan ju lätt bli jobbigt men också roligt, säger han.

Har du några egna svärföräldraminnen att dela med dig av?

– Jag ska nog inte hänga ut någon gammal svärförälder, det känns taskigt. Jag har tusen sådana minnen men det känns för privat, säger han.

Peter Magnusson, 42, har själv skrivit manus till den tio avsnitt långa serien, baserat på den norska serien ”Neste sommer”. Men frågan är om tittarna kommer kunna se någon likhet mellan originalet och den svenska versionen.

– Det är min penna och mina erfarenheter men sen har vi gjort om det väldigt mycket och anpassat till Sverige, säger han.

I serien återförenas han med kollegan Christine Meltzer, 42. Senast de arbetade ihop med större projekt var i ”Hey Baberiba” och ”Fredag hela veckan”, för nästan tio år sedan.

Hur var det att jobba med Christine Meltzer igen?

– Skitroligt. Det är en trygghet och det är väldigt roligt att återses på det här sättet, säger Peter Magnusson.

Andra medverkande skådespelare i ”Sommaren med släkten” är Krister Henriksson, Anki Lidén, Rakel Wärmländer, Christofer Wagelin och Jonas Karlsson. Serien har premiär i dag, klockan 21.00 i Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM