Let’s Dance-stjärna mitt i brandinferno: ”Hade kunnat gå illa”

1 av 5
NÖJE

Tävlingsdansaren Cecilia Ehrling Danermark, 33, hamnade mitt i en storbrand under semestern i italienska Zambrone.

Branden, som började som en skogsbrand, letade sig under fredagen hela vägen fram till Let’s Dance-stjärnans semesterhus.

Och samtidigt var brandkåren fullt upptagen på annat håll.

”Helt klart det läskigaste jag varit med om i hela mitt liv”, skriver Cecilia Ehrling på Instagram.

Cecilia Ehrling befinner sig på semester i italienska Zambrone i Kalabrien.

Men plötsligt tog de lediga dagarna med pooldopp och glassätande en abrupt vändning.

På tisdagen utbröt en skogsbrand i bergen. Cecilia Ehrling vittnar på sin Instagram om hur den klarblå himlen snabbt blev kolsvart och hur det började regna aska.

Och så på fredagen blev den redan obehagliga upplevelsen än mer skräckinjagande. Brandlågorna hade hittat fram till huset där Cecilia Ehrling Danermark och maken Fredrik Danermark tillbringar semestern.

”Om ni bara visste vilken eftermiddag och kväll vi hade igår. Då hade ni förstått hur glada vi är att vi sitter så här idag. Det hade kunnat gå riktigt illa. Väldigt illa. Vi är idag tacksamma att både vi och huset står kvar och att ingen blev allvarligt skadad”, skriver hon på sin Instagram.

”Fick klara oss själva”

Hon publicerar en bild på sin blogg, där höga eldslågor slår upp runt terassen.

”En stor skogsbrand hamnade den här gången inte bara runt husknuten, den hamnade till och med hemma hos oss. Både vårt och grannarnas hus står kvar.”

Hon beskriver hur de fick syn på branden en bit bort från semesterhuset. Bara minuter senare var eldslågorna meter ifrån dem. Och brandkåren var fullt upptagna på annat håll.

”Självklart så försöktes det komma i kontakt med brandkåren men de var upptagna på annat håll så vi fick klara oss själva”, skriver hon och fortsätter:

”Tacksamma för att alla mår bra”

”Tack vare en fantastisk insats av grannar och italienare som bor i närheten klarade vi alla tillsammans av att rädda både oss själva och huset. Vi blev så klart väldigt tagna och idag är vi oerhört tacksamma för att alla mår bra”, skriver hon på bloggen.”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Cecilia Ehrling Danermark, som hänvisar till sin blogg och Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM