Isabelle Hambe får mordhot – efter orden i ”Paradise hotel”

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Isabelle Hambes hårda förolämpning mot Johanna Nikkinen gjorde tittarna rasande.

Nu får ”Paradise hotel”-deltagaren mordhot – och vågar inte gå ut.

– Jag förtjänar inte det här, säger hon.

I onsdagens avsnitt av ”Paradise hotel” försökte Isabelle Hambe, 22, göra kompisen Johanna Nikkinen, 20, en tjänst – men fick en kniv i ryggen i parceremonin.

Då viskade hon kränkande ord till Johanna.

När avsnittet sändes kom hatstormen. Tv-tittare reagerade starkt på Isabelle Hambes ord – och på bara några dagar har hon fått tiotals mordhot i sociala medier.

– Jag har fått bilder skickade till mig på mitt hus i Malmö, min lägenhet i Stockholm och folk som säger att jag borde undvika att gå ut, för de kommer få tag i mig, säger hon.

Har sjukskrivit sig

I dagarna blev Isabelle överfallen av ett gäng tjejer i tunnelbanan. Nu har hon sjukskrivit sig från jobbet eftersom hon inte vågar gå ut.

– Jag vill bara krypa in under en sten.

Isabelle ångrar de kränkande orden, men tycker att de som hotat henne har gått för långt.

– Det var fel av mig att jag ens viskade det, sådana ord säger man inte. Men vem har inte tänkt högt eller viskat för sig själv? Jag råkade bara bli filmad när det hände. Jag förtjänar inte att behöva stanna hemma.

Har polisanmält

Hon fortsätter:

– Det enda jag vill säga till alla som tittar är att om ni tycker att jag har betett mig dåligt, så tycker jag inte att man bemöter dåligt beteende med ännu sämre beteende.

Isabelle Hambe har inte polisanmält händelserna, men planerar att göra det om hoten fortsätter. Hon vet ännu inte när hon kommer våga gå tillbaka till jobbet.

Susanne Nylén, presschef på TV3, säger att de tyvärr inte kan skydda alla deltagarna i ”Paradise hotel” från näthat, men att kanalen erbjuder psykologhjälp om någon av dem känner ett behov av det.

– Vi vill verkligen be de tittare som blir upprörda eller engagerade att tänka till och ha allmänt hyfs i sina kommentarer. Våra deltagare är människor med känslor som blir precis lika ledsna som vem som helst över att höra och läsa sådant. Och hot är aldrig acceptabelt under några omständigheter, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM