Stjärnans hårda ord mot Harry Styles Vogue-omslag

Billy Porter: Harry Styles fick omslaget för att han är ”vit och hetero”

Publicerad 2023-08-14

Skådespelaren Billy Porter riktar skarp kritik mot Harry Styles historiska Vogue-omslag.

Han menar att Styles fick omslaget för att han är ”vit och hetero”.

– Det känns inte bra för mig, säger Billy Porter.

I en intervju med The Telegraph öppnar skådespelaren Billy Porter, 53, upp om sina känslor för det historiska Vogue-omslaget där Harry Styles, 29, poserar i en Gucci-klänning i modemagasinets decemberupplaga 2020. Styles är det första mannen som poserar ensam på tidningens omslag. Något som Porter, som flera gånger uttalat sig i hbtq-frågor inte minst för svarta gaymän, är kritisk mot.

– Det känns inte bra för mig. Du använder mitt ”community” – eller, ditt folk använder mitt ”community” – för att lyfta dig. Du har själv inte offrat någonting, säger han om Styles klädstil.

”Vit och hetero”

Porter, som är känd för sin könsöverskridande klädstil, menar att One Direction-stjärnan fick omslagsjobbet för att han är ”vit och hetero”.

Billy Porter menar att Vogue istället borde ”lyfta röster från ledarna av den könsneutraliserande moderörelsen”.

Skådespelaren säger dock att han inte skyller på Harry Styles, utan på tidningens chefer.

Harry Styles.

Ber om ursäkt till Harry

Det är inte första gången som Porter uttryckt sitt missnöje över Styles omslag. I oktober 2021 sa han till The Sunday Times att modeindustrin bara accepterat honom ”för att de måste” och att det är han som startat samtalen om att könsneutralisera mode.

– Ändå är det Harry Styles, en vit heteroman, som Vogue låter posera i en klänning för första gången på deras omslag, säger han.

Efter att Porter fått kritik för sina uttalanden klargör han i The Late Show with Stephen Colbert att det handlar om mer än Harry Styles.

– Det handlar om systemen av förtryck och utsuddandet av färgade personers bidrag till kulturen. Förlåt Harry, jag menade inget illa. Jag är en homosexuell man. Vi gillar Harry. Han är söt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln