Carolina Gynning: ”Måste tänka på annat”

NÖJE

Carolina Gynning gör en av rollerna i TV3:s nya komedisatsning.

För Nöjesbladet berättar hon om sina framtidsplaner, skådespelarambitioner – och hur hon just nu bearbetar en separation.

– Jag måste tänka på något annat än det som jag går igenom, säger hon.

Konstnären och företagaren Carolina Gynning, 39, spelar en av rollerna i TV3:s nya komedisatsning ”Lingonligan”, som kretsar kring ett fotbollslag i division 7.

Hennes rollfigur Camilla driver en pizzeria tillsammans med sin ex-man Ranko som spelas av Morgan Alling.

Gynning har tidigare synts i Jesper Ganslandts långfilm ”Blondie” och även TV4-serien ”Torpederna”.

Karriären som skådespelare fortsätter.

– Det är en jättestor utmaning att spela Camilla eftersom min egen personlighet är så yvig, spretig och tar plats. Hon är inte så. Jag fick tona ner mig mycket och det är rätt så svårt. Jag fick inte explodera. Av de rollfigurer jag har gjort är det här den svåraste att spela, säger hon.

Hon ser sig som konstnär och formgivare i botten, och att det är hennes riktiga jobb. Men hon tar gärna chanserna som hon får att medverka i film- och tv-projekt.

Det finns också vissa paralleller mellan den riktiga Gynning och rollfiguren i ”Lingonligan”. Nyligen blev det känt att hon och sambon Alexander Lydecker separerar efter åtta år tillsammans. De har två gemensamma döttrar Alicia, 6, och Adele, 4.

– Rollfigurerna har ”varannan vecka” och det är väldigt roligt för det handlar om bilen, hunden och pizzerian. Så det driver med bilden som man har om ett sådant liv.

Gynning har en strategi för att bearbeta de tunga känslorna som en separation kan innebära.

– Jag känner nu att jag måste tänka på något annat än det som jag går igenom så därför försöker jag jobba mycket, måla och göra saker som ger utlopp för min kreativitet. Att göra intervjuer och andra grejer som gör att jag slipper sitta hemma och tänka på att det är jobbigt just nu. Det är en flykt givetvis, men också en bra flykt, säger hon. Mår man bra av det är det ju ett sätt att handskas med det, säger hon.

Nu hoppas hon kunna utveckla sina företag och ta dessa utanför Sveriges gränser.

– Det är lite det jag jobbar på nu. Det vore perfekt med en skådiskarriär utomlands och samtidigt lansera allt det andra.

Du tänker på Hollywood?

– Jag känner att var som helst utanför Sverige skulle fungera, även Norge. Jag har inte ambitionen att komma till Hollywood. Det räcker att komma utanför Sveriges gränser. Jag vill expandera företaget. Man kan växa till en viss nivå i Sverige och sedan måste man ta sig utanför eftersom man inte kan bli större här. Det börjar bli lite så.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Carolina Gynning.

Du är populär på sociala medier. Kan det hjälpa ”Lingonligan” att nå ut?

– Det kan det säkert. Jag tror att många gånger kan det göra att man får roller. Popularitet på sociala medier spelar in. Nu tror jag inte det är så i det här fallet. För mig spelar det ingen roll varför jag har fått jobbet, men man kan ställa sig frågan om vad som är viktigast – talang eller räckvidd på sociala medier. Det är inte upp till mig att svara på.

Gynning konstaterar att hon ständigt utvecklas som skådespelare.

– ”Blondie” var ett drama och det här är komedi. Nu har jag så kort skådespelarerfarenhet, men jag kan känna varje gång jag kliver in att jag blir mer lugn och trygg. Det finns en otrolig potential.

Kändisparen som skilde sig 2017 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

TV3

Tv-serier