Nunna i fejd med Katy Perry om kloster – dog

NÖJE

Katy Perrys kamp för att få köpa ett kloster i Los Angeles har tagit en tragisk vändning.

På fredagen kollapsade en av nunnorna, som inte vill se Perry som köpare, i domstolen.

Catherine Rose Holzman avled senare, 89 år gammal.

En av nunnorna, som varit involverad i en lång och utdragen dispyt med Katy Perry, dog på fredagen efter att ha kollapsat i en rättssal.

Syster Catherine Rose Holzman infann sig i domstolen för en uppföljning av fallet, när hon plötsligt föll ihop.

Allt började med att världsstjärnan Katy Perry, 33, ville köpa ett kloster för 14,5 miljoner dollar 2015. Något som gjorde att hon hamnade i en fastighetstvist där två nunnor, en ärkebiskop och en krögare ingick.

De två nunnorna som bott i klostretRita Callanan och Catherine Rose Holzman, ville inte se Katy Perry som köpare.

Enligt uppgift ska de inte känt sig bekväma med att popstjärnan skulle flytta in på grund av hennes ”suggestiva” livsstil och avslöjande kläder.

1 av 3 | Foto: Kamil Zihnioglu / AP
Katy Perry (till höger) med mamma Mary.

Ville sälja till krögare

De två nunnor, som inte bott i fastigheten sedan 2011, vill i stället sälja klostret till krögaren Dana Hollister, som planerade att göra om det till ett 60-rum stort hotell med en restaurang och bar, enligt domstolshandlingarna.

Det hela blev rättssak. På den vinnande sidan stod slutligen Katy Perry. En domstol dömde till popstjärnans fördel i november 2017. Hon fick 1,5 miljoner dollar, motsvarande 12,6 miljoner kronor, i rättegångskostnader och kunde flytta in i fastigheten.

I fredagens uppföljande rättegång, bara timmar före dödsfallet, sa Catherine Rose Holzman att ”vi frågade Hollister att rädda oss, genom att köpa fastigheten. Hon tvingade sig inte på oss”, uppger Daily Mail.

Hon skickade därefter en hälsning till Katy Perry. ”Och till Katy Perry, snälla sluta. Det gör inte någon något gott, det skadar massor av människor.”

Vad som orsakade hennes plötsliga död är okänt.

Catherine Rose Holzman blev 89 år.

10 kvinnliga artisterna som tjänade mest 2017 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

Katy Perry