Lill-Babs hälsning från sjukhussängen

avJakob Meijer

Barbro ”Lill-Babs” Svensson fyller 80 år.

Men hon tvingas spendera födelsedagen på sjukhus.

Nu tackar den folkkära artisten sina fans för allt stöd.

”Hon har bett oss tacka alla från henne”, skriver dottern Malin Berghagen i ett sms till Expressen.

I måndags rapporterade Nöjesbladet att Barbro ”Lill-Babs” Svensson drabbats av hjärtsvikt och tagits in på sjukhus.

– Hon mådde riktigt risigt i förra veckan. Hon hade varit förkyld, men sedan svullnade fötterna upp och hon åkte in till sjukhus, sa då artistens manager Jan-Olov Enbom.

På fredagen fyller Lill-Babs 80 år men det planerande firandet, en privat middag på fredagen och mottagning på söndag, har fått ställas in.

– Det är inte så vikigt med festen. Hon har alltid brytt sig så mycket om andra, så det är roligt att se hur många hälsningar som strömmar in på hennes sida på Facebook, kommenterade Jan-Olov Enbom.

Malin Berghagen: Behöver fokusera på att bli frisk

Genom dottern Malin Berghagen hälsar nu Lill-Babs till alla sina fans och tackar för allt stöd hon fått de senaste dagarna.

I ett sms till Expressen skriver Berghagen:

”Mamma behöver fokusera på att bli frisk. Men vi har läst alla hälsningar på sociala medier och hennes mobil för henne och hon har bett oss tacka alla från henne.”

Hon säger vidare att hon och systrarna Kristin Kaspersen och Monica Svensson själv kommer att hylla sin mamma på födelsedagen.

Kristin Kaspersen: Obeskrivlig lycka

På Instagram kärleksbombar syskonen Lill-Babs.

”Älskade mamma på den här bilden var du 40 år. Du gjorde reklam för en bikini. Du är ju bara helt otrolig! Idag fyller du 80 år och vi pysslar om dig pga att du troligen har jobbat för mycket de senaste åren. Ja vad ska man göra när man älskar sitt jobb och sin publik så mycket som du gör. Jag är så oerhört stolt över dig”, skriver Malin Berghagen.

Även Kristin Kaspersen hyllar sin mamma.

”Obeskrivlig lycka just du är min mamma och mormor till Filip och Leon.
Du är alltid nära, alltid en hjälpande hand, alltid blommor när du hälsar på, är du barnvakt så hinner du stryka och tvätta allt i hela lägenheten och skämma bort grabbarna”, skriver Kaspersen och fortsätter:

”Du har alltid sagt ’varför ska man vara arg eller sur? Nej det är jobbigt, mycket härligare att vara glad och snäll’. Du är den snällaste och mest godhjärtade människa jag vet!”

ARTIKELN HANDLAR OM