Försvunna svenska skådespelaren hittad

avMathilde Albinsson

NÖJE

Dansaren, koreografen och skådespelaren Danne Dahlin, 31, är återfunnen.

Han ska ha varit försvunnen sedan den 6 oktober, enligt amerikanska polisen.

– Det känns toppenhärligt, säger mamman Marianne Dahlin.

Dansaren, koreografen och skådespelaren Danne Dahlin, 31, bor för tillfället i Los Angeles i USA. Enligt polisen sågs Danne Dahlin senast den 6 oktober och ska sedan dess ha varit försvunnen.

Vad som låg bakom Danne Dahlins försvinnande är i nuläget oklart. Marianne Dahlin fick veta av amerikansk polis strax efter 17.00, svensk tid, att hennes son var återfunnen vid liv.

– Jag vet ingenting, mer än att han är hittad. Det är jätteskönt. De hade nog fått beskedet ganska precis när de ringde. Det känns toppenhärligt att han är tillbaka, säger hon.

Hon har ännu inte haft tillfälle att prata med sin son.

Under söndagen planerade flertalet av hans kompisar en sökaktion på plats i Downtown LA. Många engagerade sig i sökpådraget och flera kända svenskar skrev om försvinnandet i sociala medier.

Men letandet hann aldrig börja, innan gruppen nåddes av glädjebeskedet: Danne Dahlin är återfunnen.

– Polisen återkopplade och sa att han hade hittats. Vi vet inte vad som har hänt, men fick veta att han är på ett sjukhus. Han är helt oskadd. Vi är jättetacksamma för all uppmärksamhet, hjälp och engagemang. Det är otroligt skönt att han är tillbaka, säger nära vännen Robin Peters, som är en av många initiativtagare till sökpådraget, och fortsätter:

– Alla ska ha sjukt mycket tack för att de ställt upp i sökandet.

Danne Dahlin har dansat bakom megastjärnor som Pink och Shakira, men även bakom flera artister i Melodifestivalen. Han har också varit med i flera teaterproduktioner på Stockholms stadsteater och Göteborgsoperan.

1 av 2 | Foto: POLISEN
ARTIKELN HANDLAR OM