Efter kritiken – Linnea Henriksson stöttar Christer Sjögren

Artisten har fått hård kritik efter sin medverkan i ”Så mycket bättre”

Reporter: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Radioprofilen Laila Bagge kallade Christer Sjögrens beteende i ”Så mycket bättre” för ”egoistiskt”.

Nu försvaras Sjögren – av kollegan Linnea Henriksson.

– Det har klippts lite, säger hon.

”Så mycket bättre”-aktuelle Christer Sjögren rör upp känslor i årets säsong. Men det är inte artistens tolkningar kritikerna stör sig på. Utan artistens beteende.

I ”Rix Morronzoo” tidigare i veckan menade programledaren Laila Bagge att Sjögren tog för stort utrymme och borde ha visat större finkänslighet när Louise Hoffsten pratade om sin sjukdom multipel skleros, MS, i förra veckans avsnitt.

– Han tänker inte på att hon ändå pratar om en sjukdom. Louise öppnar sitt hjärta, och det måste vara jättesvårt för henne att prata om sorgen. Då stapplar han in och är elefanten i rummet, sa Laila Bagge för Expressen, och förklarade att hon inte tror att Sjögren menar något illa.

– Men jag kan uppleva att vissa män över 50 är så. De tänker på sig själva och är själv lite i centrum. De hörs, syns och är glada killen. De tänker inte ”oj då, här trampade jag i klaveret, jag kanske ska backa lite och vara observant också”. Man borde känna när det är läge. Jag kände att han var lite egoistisk och uppe i sig själv där.

Försvaras av kollegan – håller inte med Bagge

Nu rycker Linnea Henriksson ut till Sjögrens försvar.

– Alla tar vi plats, och tack och lov finns det människor som vågar. Det har klippts till lite. Men när man är där själv och är i sällskap av honom och alla de andra artisterna är man väldigt glad att någon kan ta tag i en situation åt en, säger Linnea Henriksson till Nöjesbladet.

Linnea Henriksson.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Linnea Henriksson.

Hon delar alltså inte Laila Bagges bild av Sjögren.

– Nej, jag känner nog snarare igen mig i en bild som väldigt många andra delar också, att han precis som de andra artisterna är varma och fina mot varandra, säger Linnea Henriksson, som bara har gott att säga om sin ”Så mycket bättre”-kollega.

– Jag har en sån otrolig kärlek för Christer Sjögren och alla jag fick vara där med. Jag kan väl tycka lite överlag att vi är så duktiga på att hitta grejerna som man tycker är skevt och fel i alla sammanhang. Jag skulle önska att alla blev lite bättre på att lyfta fram grejerna som man snarare går i gång på och blir lite lycklig av. Och jag kan bli lycklig av att man får skratta med Christer när han säger något roligt, snarare än att det skulle vara ett problem.

Sjögren: Jag har mejlat TV4

Christer Sjögren själv har reagerat på klippningen av programmet. I en intervju med Expressen berättar han att han skickat ett mejl till TV4.

– Jag mejlade TV4 och sa min åsikt. Jag sa att jag tyckte programmet var okänsligt och elakt klippt. Jag hoppas, för jag vet att de klipper mitt program just nu... jag bad dem och sa ”Jag hoppas att mitt program inte blir klippt så. Jag vill ha en fair, bra och lite snällare och känslomässig riktning”, säger han till tidningen.

Han ifrågasätter även hur hans ankomst till Gotland framställs i premiäravsnittet.

I programmet kommer han en dag senare en alla andra. Men det förklaras aldrig varför, att han hade inbokade jobb planerat sedan tidigare, och TV4 har även klippt bort när han ber om ursäkt till alla deltagare.

Nöjesbladet har sökt Christer Sjögren.

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20:00 i TV4, TV4 play och Cmore.

Publicerad: