Bor med sitt ex och sin älskare

NÖJE

Tilda Swinton: Vi älskar alla varandra

1 av 4 | Foto: CHOCKAR FOLK ”Det oortodoxa kanske är att vi är så lyckliga allihop”, säger Tilda Swinton om sitt privatliv.

VENEDIG. – Nu har jag spelat min sista häxa, säger Tilda Swinton.

Hon vill göra mer kärleksfulla roller.

Och privat lever hon lyckligt med både sina barns far – och en yngre älskare.

Rollen som iskalla häxan i ”Berättelsen om Narnia” blev en stor publiksuccé. Tilda Swinton, 47, ser även de kostymklädda kvinnorna i ”Michael Clayton” och nya ”Burn after reading” som elaka.

– Jag har spelat en vit häxa, en svart häxa och en röd häxa, säger hon. Jag är färdig med det nu. Finito. Det blir bara kärleksfulla kvinnor framöver.

När hon filmade ”Narnia” på Nya Zeeland träffade hon den sjutton år yngre Sandro Kopp. Hon, och Sandro, har fortsatt bo i Skottland med John Byrne, 68, som hon har tvillingar med.

– Det är inte så ovanligt, säger Tilda Swinton. När folk blir medvetna om hur vi lever säger många: Men så har vi också levt i åratal. Det är inte alls konstigt. Jag har barn med John Byrne och är glad för det. Och jag har varit ihop med Sandro i fyra år. John och jag har inte varit ett par i över fem år.

Måste försvara sig

Hon tycker det är trist att behöva förklara och försvara.

– Det oortodoxa kanske är att vi är så lyckliga allihopa. Sorgligt nog verkar det chocka människor. Vi älskar alla varandra. Om jag säger att jag älskar mina barns far och att jag även älskar någon annan – då tror alla att vi är ihop i sängen tillsammans. Trist att de tänker så.

– Det är väl sorgligt att jag måste försvara att jag är verkligt god vän med fadern till mina barn.

Två konstnärer

John Byrne är konstnär och författare.

Hennes nya kärlek är också konstnär.

– Jag mötte Sandro på Nya Zeeland när vi filmade ”Narnia”. Han är målare och hans jobb då var att måla av alla rollfigurerna.

Vad tycker barnen?

– Mina barn har känt och älskat Sandro i nästan halva sina liv. Ingen av oss har haft några problem. Min känsla är att barn vill att deras föräldrar ska vara lyckliga, och där är mina barn priviligierade.

”Jag vill producera”

Snart kommer fler filmer med Tilda Swinton.

– Jag har många filmer med premiär de närmaste månaderna, men sedan ska jag inte spela in något på länge. Jag vill producera och skriva. Jag har gjort min sista roll. Just nu.

Din motspelare Brad Pitt har också fått tvillingar.

– Ja, jag säger till honom att det var jag som smittade dem. Jag gillar Angelina. She rocks.

Du har gjort två filmer med George Clooney och blivit vän med honom. Har du varit i hans villa här i Italien?

– Ja. Den är precis som du skulle föreställa dig. I dina vildaste drömmar.