Här dyker Timbuktus farbror upp bakom Trump

avLouise Åström

Timbuktu: ”Förihelvete”

1 av 4
Timbuktu.

I keps med signaturslogan ”Make America great again” dök Timbuktus farbror Obi upp bakom Donald Trump i de amerikanska nyheterna.

En syn som fick Timbuktu att reagera. I DN skriver han själv om händelsen.
”Förihelvete. Uncle Obi! Bakom Trump!”, skriver Timbuktu i sin text.

När Jason Diakité, mer känd under sitt artistnamn Timbuktu, läste nyheterna i New York om USA-valet såg han något som fick honom att reagera. I ett filmklipp på CNN från en presskonferens i Washington DC stod Donald Trump. Och bakom honom Timbuktus farbror Obi iklädd en vit keps med Trumps slogan ”Make America great again”. I DN har Timbuktu skrivit en lång politisk text om händelsen.
”Knappt hade Trump levererat sin tagline förrän farbror och den lilla skaran män och kvinnor runt honom började applådera. Förihelvete. Uncle Obi! Bakom Trump!”, skriver han.

Kan inte ta in det

När Obi senare ringer upp Timbuktu frågar han sin farbror om det stämmer att han synts bakom Trump.

” Yes, alldeles korrekt, svarade han. Jag jobbar 16 timmar om dagen för kampanjen nu, ideellt”, skriver Timbuktu.

Anledningen till att farbrorn inte längre röstar på Demokraterna, utan istället tänker rösta på Trump och jobba för honom, är på grund av de löften Trump givit angående USA:s krigsveteraner. I Baltimore är många veteraner hemlösa, skriver Timbuktu.

”Jag ville inte gräla med min farbror om politik, speciellt inte över telefonen, eftersom vi pratar så sällan. Jag hörde honom prata, jag lyssnade, men jag kunde ändå inte ta in att en äldre svart man – som likt sin fru jobbat som busschaufför merparten av sitt liv och lyckats finansiera sina fyra barns universitetsstudier – valde Trump”, skriver Timbuktu.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Timbuktu som avböjt att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM