Publicerad:
Uppdaterad:

”Som servitören från en turistkrog på Mallis”

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjesbladets schlagerreportrar sätter betyg på artisternas outfits

Vi är inga modelejon och följer heller inte trenderna på catwalken i Paris och Milano. Men vi vet vad som krävs för att sticka ut på Melodifestivalens scen.
Därför betygsätter Nöjesbladets schlagerreportrar Tobbe Ek och Frida Söderlund artisternas outfits i Melodifestivalen 2016.

Foto: Peter Wixtröm

Samir & Viktor

Tobbe: En vit tisha och en mörk skjorta? Menar ni allvar, grabbar? Lite kunde ni väl ha ansträngt er. Och sorry, ett sexpack eller två räknas inte som outfit även om det är trevligt med lite hud.
Frida: Jag var så säker på att de där inoljade tvättbrädorna skulle få dig att ropa "fem plus", men jag förstår vad du menar. Det ser ut som vilken dag som helst. Och med Samirs avklädda instagrambilder så blir inte ens huden något extra. Ledsen smiley.

Foto: Peter Wixtröm

Pernilla Andersson
Frida: Stilrent, personligt och med en skitsnygg färg! Spets funkar alltid men framför allt så känns det som Pernilla.
Tobbe: jag håller med dig Frida, det här passar Pernilla perfekt, sobert men inte trist. Alla ska inte ha paljetter ens på en schlagerscen.

Foto: Peter Wixtröm

Mimi Werner
Tobbe: Det här är stajlat av artisten Velvet som alltid brukar se precis rätt ut, både på scen och privat. Men här känns det som att hon siktat mot en pre-ABBA-esque Agneta Fältskog i stallet omkring -71. Jag förstår inget av det här försöket att vara trendigt retro. Gör du Frida?
Frida: Nej, jag hade förväntat mig något i stil med repen. Jag vill ha tillbaka det udda med fjädrar och fåglarna på händerna, det som sticker ut! Det här är bara... något tajt och orange.

Foto: Peter Wixtröm

Albin & Mattias
Frida: Alltså, jag gillar verkligen den här duons privata stilar. Det brukar vara jäkligt cleant och snyggt, men det här känns lite steroetypiskt för genren på ett alldeles för ungt sätt. Och hör det hemma på Melloscenen? Nja.
Tobbe: Sluta se ut som att ni precis kommer från gymmet. Det här är Melodifestivalen för i h-vete. Ansträng er! Maggan Julle som skapat detta är hjärnan bakom Alcazars allra glittrigaste outfits. Kunde du inte ha blingat till killarna bara lite, lite grann?

Foto: Peter Wixtröm

Robin Bengtsson
Tobbe: Killarna den här veckan tycks vara bortom räddning. Varför vill någon se ut som en servitör från valfri turistkrog på Mallis? Räcker det med ett par tighta svarta jeans för att charma dig, Frida?
Frida: Nej, inte den här gången. Jag saknar någonting! Ett skärp? En knapp uppknäppt? En svart skjorta istället? Jag vet inte. Det känns inte riktigt rätt.

Foto: Peter Wixtröm

Ace Wilder
Frida: Jag älskar att Ace alltid matchar sin attityd! Precis som förra året väljer hon kläder från Beyond retro och mixar streetstyle med fest. Jag ska erkänna att paljetterna överraskade mig, hon känns ju inte som en paljett-tjej, men tack för det – toppen är verkligen on point!
Tobbe: Jag håller med, och den här bröstskölden i glitterbrons och de lätt blingade haremsbyxorna ger Ace street-stil precis rätt touch för att höja det till Melodifestivalkänsla.

Foto: Peter Wixtröm

Anna Book (utom tävlan)
Tobbe: Glittriga höga klackar, blingat dekolletage och lagomsexigt skuren klänning  där fransarna lovar precis tillräckligt mycket hud. Anna blir både veckans schlagerdrottning och foxy mama på samma gång, så här ska det se ut! Är inte det här en outfit i din smak, Frida?
Frida: Det är en outfit som är så långt från min egen smak att det är som att vi lever i två olika solsystem – men det är exakt det som funkar! Annas outfit går rakt igenom rutan och lovar alla där hemma någonting att prata om. Oavsett solsystem. Hallelujah!

Publicerad:
Publicerad: