Martin Garrix vill köpa lägenhet i Stockholm

”Det är många vackra kvinnor i Sverige”

I augusti uppträder Martin Garrix på Sverigepremiären av Weekend festival.

Och han trivs här.

– Jag älskar det så mycket att jag funderar på att skaffa mig en lägenhet i Stockholm, säger han.

Martijn Garritsen, 19, är även känd som DJ:n Martin Garrix. Han är skaparen till ”Animals”, låten som kom att spelas vid varje tänkbart tillfälle under 2013.

Han var 16 år när han signades av skivbolaget Spinning Records, sedan dess har han växt i sina skor. Världsartisten flyttade förra året från föräldrarnas hem i Amsterdam och in i en värld av turnéer, resor och galna äventyr. Det framgångsrika livet har förändrat honom.

– Det är enkelt att säga att jag inte har förändrats, men det har jag. Men det är svårt att svara på den frågan själv, du borde prata med någon av mina vänner. Jag är ute och reser mycket, jag är inte hemma så mycket. Sådana saker är annorlunda.

Vill flytta till Sverige

Ett av ställena Garrix reser mycket till är Sverige. Men inte nödvändigtvis på grund av spelningar. Faktum är att han gillar vår svenska huvudstad så pass att han vill flytta hit.

– Jag älskar människorna, och atmosfären, särskilt när det är sommar, det blir så mysigt. Jag älskar att gå ut i Sverige också, jag har massor av vänner där. Till exempel Alesso och Sebastian Ingrosso. Varje gång jag är i Sverige så är det helt enkelt roligt.

– Jag älskar det så mycket att jag funderar på att skaffa mig en lägenhet i Stockholm. Tanken är en lägenhet jag kan bo i lite nu och då. Mitt hem kommer alltid att vara i Amsterdam, men jag kommer alltid att älska Sverige under somrarna.

”Allt bara hände”

Artistens Sverigerelaterade berättelser slutar inte där. Garrix tar oss med på en tur till Ibiza – och Swedish House Mafia.

– För tre somrar sen, så spelade Swedish House Mafia på ett hotell. Det var 18-årsgräns och jag var inte 18 än, men jag smög in på spelningen ändå. Personalen märkte dock att jag inte var en gäst på hotellet, så jag var tvungen att lämna stället.

Själv drömde han aldrig varken om att bli känd eller musiker. Han titulerar sig datanörd, som man alltid hittar bakom en skärm.

– Nej, jag har aldrig drömt om att göra det här professionellt. När jag började med musik började det som en hobby och än i dag är det bara en hobby, som på sätt och vis spårade ut. Men jag har aldrig tänkt ”åh jag vill bli en DJ och det kommer att bli min sysselsättning", allt bara hände liksom.

Weekend festival är i Stockholm den 5–6 augusti.

Publisert: