Smith & Thell får skivkontrakt i USA

avTorbjörn Ek

NÖJE

Oscar Zias låtskrivare får eget skivkontrakt - med Biebers och Kanyes skivbolag

1 av 11
Oscar Zia.

NORRKÖPING. På lördag tävlar Oscar Zia med en låt som de har skrivit.

Men svenska duon Smith & Thell har anledning att fira redan nu - med ett skivkontrakt med amerikanska Def Jam.

– Vi är så glada. Tänk bara att vara label-mate med Justin Bieber och Kanye West, säger Maria Smith.

På lördag tävlar Oscar Zia, 19, i Melodifestivalen med en låt som han har skrivit tillsammans med Maria Smith och Victor Thell.

Men duon har anledning att fira redan nu. De har precis skrivit på ett skivkontrakt med amerikanska Def Jam och blir kollegor med Justin Bieber, Kanye West och Frank Ocean.

– Vi var i New York och träffade skivbolaget för några veckor sen. Det var en sjuk känsla, gå där i korridoren och få höra Kanye Wests osläppta singel dåna ut från ett rum, säger Maria Smith, 25.

Ska lanseras stort i USA

Tillsammans med Victor Thell, 24, bildar hon folkpop-duon Smith & Thell. I höstas släppte de singeln ”Statue” och nu ska den lanseras stort i USA.

– Ja, den släpps i slutet av april. Vi kommer också åka över och göra våra första spelningar där, i New York och Los Angeles, säger Maria Smith.

Och ett fullängdsalbum finns redan färdigt.

– Ja, vi väntar bara på att det ska få se dagens ljus. Vi har jobbat på det hela året. Det som är kvar är att det ska mixas. Vi kan gå in och pilla i all evighet, vi är båda perfektionister, säger Victor Thell.

Skrev Samir & Viktors hit

I Sverige har Maria och Victor hittills haft störst framgångar som låtskrivare åt andra artister. På lördag tävlar Oscar Zia i Melodifestivalen med ”Human”, en låt som han har skrivit tillsammans med duon. De ligger också bakom bland annat Molly Sandéns ”Freak” och Samir & Viktors ”Groupie”.

Men nu kommer det bli mer fokus på den egna artistkarriären.

– Vi känner oss fortfarande lite underground, därför känns det häftigt att få Def Jam i ryggen. De har ju valt oss för att de gillar vår musik, säger Victor Thell.

– Vi är så glada. Tänk bara att vara label-mate med Justin Bieber och Kanye West, säger Maria Smith.

De har ju många riktigt stora namn, även Frank Ocean, Axwell & Ingrosso, Iggy Azalea, Leone Lewis. Finns det inte risk att man drunknar bland alla de största?

– Nej, det känns inte så. De signar inte särskilt många nya. De har så klart väldigt stora akter som de lägger ner mycket tid på, men de har inget överflöd av artister. Vi känner oss väl omhändertagna, säger Victor Thell.

ARTIKELN HANDLAR OM