Eklands knarkchock i brittiska tv-showen

avErik Åberg

Talade ut om sin dåliga självbild, misslyckade skönhetsingrepp – och drogerna med exmaken

1 av 2 | Foto: ROBERT EIK
Britt Ekland.

Britt Ekland har aldrig varit nöjd med sitt utseende.

Det avslöjade hon i brittiska tv-showen ”Loose women”.

– Jag har alltid varit osäker, sa den svenska stjärnan i programmet – där hon också berättade om hur hon introducerades för droger av exmaken Peter Sellers.

Skådespelerskan Britt Ekland, 73, avslöjade i tv-programmet ”Loose women” vad hon tycker om sitt eget utseende.

I intervjun berättade hon att hon alltid varit osäker men blev ännu mer missnöjd efter hon gjort flera skönhetsingrepp. Ingrepp hon nu säger förstört hennes ansikte.

– Jag hade ett kontrakt med 20th Century Fox och så fort det blev klart filade de ned mina tänder och ändrade mitt namn. De gjorde fruktansvärda saker. De sprutade in saker i mina läppar och jag fick leva med att tidningarna publicerade hemska bilder på mig, sa hon i programmet.

Traumatiskt liv

Under en lång tid kunde stjärnan varken göra tv eller film.

– Mannen som gjorde allt använde mig som ett experiment och han förstörde mitt ansikte. Det har varit väldigt traumatiskt i mitt liv, sa hon i ”Loose women”.

Vidare berättade Britt Ekland hur osäker hon var som barn och att hon mobbades för sin storlek.

– Jag var en jättetjock flicka. Jag var tjock fram tills jag var 15. När jag gick i skolan stod mina öron och tänder ut. De brukade kalla mig för Dumbo. Jag vill säga till föräldrar att inte låta sina barn bli tjocka vid 13 års ålder. Det är en så viktig tid i livet, sa hon i programmet.

Rökte marijuana

Britt Ekland var under 60-talet gift med skådespelaren Peter Sellers. I programmet berättade hon även om hur paret tog droger.

– Det var på 60-talet, alla rökte. Han frågoade om jag hade rökt förut. Jag visste inte vad det var men han sa att det var marijuana, sa Britt Ekland och fortsatte med liknande historier.

Till slut fick programledaren Andrea McLean sätta stopp.

– Som program måste vi säga att vi inte stöttar detta alls.

Britt Ekland slog igenom stort när hon blev en bondbrud och spelade mot Roger Moore i Bondfilmen ”Mannen med den gyllene pistolen”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!