Så tvingade SR Edward Blom att ändra sitt sommarprat

avAndreas Hansson, Felicia Nordlund

Här är orden som ska balansera upp alkoholromantiken

Han tvingades ändra programmet i sista minuten.

Det korta tillägget räddade Edward Bloms sommarprat från censur.

– Naturligtvis har det lett till många dumheter, avslutar tv-profilen.

Under gårdagen, ett dygn innan sändning, anklagade Sveriges Radio Edward Bloms sommarprat för att vara alkoholromantiserande. För att slippa få sitt program censurerat blev kulturhistorikern tvungen att kompromissa med ett tillägg i slutet av programmet.

I slutet av dagens sommarprat gjorde gormanden sitt bästa för att balasera upp alkoholromantiken som spirat tidigare i sändningen:

– Här måste jag även inflika att jag i detta program har berättat om allt härligt som alkoholen lett till i mitt liv. Naturligtvis har den även lett till många dumheter och sådant jag ångrar mycket. Drick med måtta och var rädda om er, särskilt om ni är unga”, avslutade Edward Blom sitt "Sommar" i P1

Tillägget spelades in under onsdagen och tog inte mer än en timme.

– Jag ringde ett dygn före programmet och jag tror det gjorde honom stressad. Men han kom hit och gjorde det. Det var ingen dramatik, sa Bibi Rödöö, programchef för ”Sommar & vinter i P1”, till Nöjesbladet i går.

– I ett program som Sommar kan man inte göra reklam, förtala en person eller förhärliga droger och alkohol för mycket, säger, hon.

– Edwards program är fantastiskt och jättefint om hans glada studentår och jag bad honom bara, på ett lite ställe, att lägga till att det finns negativa konsekvenser med alkohol också.

ARTIKELN HANDLAR OM