Järnring kring Kardashians

NÖJE

”Det kommer att bli stora förändringar”

1 av 4

HOLLYWOOD. Det brutala rånet mot Kim Kardashian ska aldrig få upprepas.

Nu slås en järnring kring den 35-åriga dokusåpastjärnan och hennes 39-årige make, rapparen Kanye West.

De kommer att ha fler undercover-vakter i teamet, säger en källa.

Medan polisutredare i Frankrike och USA försöker rulla upp det polisen kallar ett ”insider-jobb” lägger den berömda duon om alla sina säkerhetsrutiner.

Enligt rapporten i tv-programmet ”Entertainment tonight” har de bestämt sig för att skaffa ”flera lager” när det gäller bevakningen.

– Kayne har helt freakat ur. Det här har vänt upp och ner på allt för honom. Det kommer att bli stora förändringar när det gäller familjens säkerhet, särskilt med tanke på barnen, säger källan.

Polisbeskydd

För närvarande lever familjen enligt nyhetsbyrån AP med polisbeskydd. Deras lägenhet på Manhattan i New York är omringad av poliser och privatanställda vakter.

Deras lyxvilla i Los Angeles har enligt andra rapporter dygnetrunt-bevakning av minst fyra vakter.

Tycker inte synd om Kim

Någon som inte tycker synd om Kim efter att hon rånats och bakbundits är modemogulen Karl Lagerfeld. I stället tycker han att dokusåpastjärnan har sig själv att skylla efter att ha lagt ut bilder på nätet som vittnar om hennes överflöd.

– Man kan inte visa upp så mycket välstånd och sedan bli förvånad över att andra vill ha del av kakan, säger han.

”Förstår inte”

Samtidigt tycks han ansluta sig till dem som ifrågasätter hela historien.

– Jag förstår inte varför hon bodde på ett hotell utan vakter. Om man är så berömd och lägger ut alla smycken i sociala medier ska man bo där ingen kan komma i närheten av rummet.

När tvåbarnsmamman rånades tidigt på måndagsmorgonen hade hon tagit in på Pourtalés, ett fashionabelt lägenhetshotell med minimal bevakning.

100 miljoner

För polisen har hon uppgett att hon pistolhotades och bestals på smycken och juveler för närmare 100 miljoner kronor.

Men utredarna är förbluffade över att det inte finns några spår av inbrott på ytterdörren eller någon annanstans.

– Vi har att göra med en ung kvinna som sov ensam och hade smycken värda enorma belopp hemma. Under de omständigheterna hade hon aldrig öppnat dörren mitt i natten. Så varför gjorde hon det? säger en poliskälla till New York Daily News.

Inga spår

Polisen har fortfarande inga spår efter de fem misstänka förövarna.

Det har spekulerats i att dådet utfördes av det så kallade ”Rosa pantern-gänget”, en liga med rötter i Balkan, specialiserad på juvelkupper.

ARTIKELN HANDLAR OM