Gessle gör stor Sverigeturné

NÖJE

Ger sig ut på vägarna i sommar

1 av 5

Den senaste Roxette-turnén blev inställd.

Nu tar Per Gessle nya tag – och gör sin första soloturné på tio år.

– Jag har tänkt göra en sorts hyllning till mitt låtskrivande, säger han till Nöjesbladet.

Artisten släpper dessutom en ny soloskiva i vår.

I somras skulle Roxette ha firat 30 år och tagit med nya albumet ”Good karma” på turné. Men kalaset blev inställt, på inrådan av Marie Fredrikssons läkare.

Per Gessle är dock i form för vägarna. I dag kan Nöjesbladet avslöja att artisten och låtskrivaren är redo för sin första soloturné på tio år.

Med start i Helsingborg den 6 juli blir sommaren 2017 en Gessle-sommar. Då drar han ut i Sverige med sommarturnén ”En vacker kväll”.

Speciellt för denna vända är att den svenska stjärnan för första gången kommer att bjuda på låtar både från solokarriären, Gyllene Tider och åren med Roxette.

”Tänkte blanda om i min gryta”

– Jag hade tänkt göra en sorts hyllning till mitt låtskrivande. Jag har skrivit låtar alldeles för länge, men jag har aldrig turnerat baserat på min låtskatt. Jag tänker spela låtar från min solokarriär, Roxette och Gyllene Tider. Det blir ett sammelsurium av allt, säger han.

Hur kommer det funka att spela Gyllene Tider- och Roxette-låtar utan de andra?

– Jag tror det kommer gå ganska bra. Det kommer låta lite annorlunda, men det ska bli mycket spännande. Alla låtar som jag har skrivit börjar och slutar ju faktiskt vid mitt piano eller min gitarr.

Släpper skiva i vår

Turnén blir ett tioårsjubileum.

– Jag har turnerat de senaste sju åren och i våras slutade Roxette med sin liveverksamhet. Marie la ner, men jag vill ju fortsätta spela, så jag försökte hitta på något att göra nästa sommar, säger Per Gessle.

Han släpper dessutom en soloskiva nästa år.

– Jag har spelat in en ny platta i Nashville som vi släpper till våren också, så det blir lite musik från den också såklart. Jag har inte gjort en svensk soloplatta på tio år, så det var läge för det.

Sedan 2002 har Gessle haft det späckat med Gyllene Tider och olika soloprojekt. Sedan kom Roxette tillbaka. Men han är inte less på turnélivet. Tvärtom.

– Jag har jobbat mer än någonsin de senaste femton åren. Och jag tycker att det är roligare än någonsin! Det är därför jag inte vill sluta. 

Biljetterna till ”En vacker kväll” släpps torsdagen den 24 november klockan 10.00. 

En längre intervju med Per Gessle finns här

ARTIKELN HANDLAR OM

Per Gessle

Roxette